Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blossoms – “Perfect Me”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Wat doe je als band als je laatste albums minder goed onthaald werden? Je gaat gewoon terug naar waar het allemaal begon. Dat is in elk geval de redenering waarmee de grote trots van Stockport genaamd Blossoms aan hun vijfde album Gary begon te werken. De ingeslagen wegen van hun vorige albums lieten ze deze keer voor wat ze waren en ze keerden terug naar hun luchtige indiedisco waarmee ze rond 2015 en 2016 voor veel furore zorgden. De eerste twee singles van de nieuwe plaat gingen er alvast als zoete broodjes in. Het nieuwe “Perfect Me” volgt eenzelfde patroon als de voorgangers en wakkert onze nieuwsgierigheid in zekere zin nog meer aan.

Even hitgevoelig als “Gary” is deze nieuwe “Perfect Me”, maar dat hoeft echter niets slecht te betekenen. Het begin het nummer zou zo passen als nieuwe intro van Stranger Things, maar eenmaal de gitaren zich bij het geheel voegen, verandert de dynamiek van de single. “Perfect Me” heeft dat typische retrogevoel vanuit hun begindagen, maar klinkt tegelijk ook nog redelijk modern. Het nummer flowt lekker en ligt daardoor heel snel goed in het oor. Na het tweede refrein verandert de band het geweer van schouder en begint het opnieuw te bouwen aan een zinderend einde. “Perfect Me” volgt de logische weg en dat is geenszins een schande, want het nummer onderstreept gewoonweg het gevoel dat Blossoms helemaal terug is van weggeweest.

Gary verschijnt op 20 september.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2103 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blossoms - "What Can I Say After I'm Sorry?"

De Britten van Blossoms gaan ‘back to black’. Het groepje uit Stockport, een kleine voorstad van Manchester, deed het de laatste jaren…
LiveRecensies

Blossoms @ Botanique (Orangerie): Routineuze Britpop

Voor sommige Britse bands wil het maar niet lukken om voet aan wal te krijgen op het Europese vasteland. Zo ook bij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blossoms - "Care For"

Stockport is een klein stadje in de buurt van Manchester waar niet al te veel te beleven valt, op Blossoms na! De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.