Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single YUMA – “I Don’t Need to Know”

© CPU – Marvin Anthony

Het is nog niet zo lang geleden dat we kennismaakten met de Belgische band YUMA. De groep uit Ruiselede gooide twee maanden terug al hoge ogen met debuutsingle “Heartbeat” en werkt nu langzaam toe naar de release van hun debuut-ep. Dit doet de band door het festivalpubliek in binnen- en buitenland kennis te laten met maken hun muziek, maar ook door nieuw werk uit te brengen. Tweede single “I Don’t Need to Know” is wederom een fijne indiefolksong van het viertal.

Tijdens de eerste helft van het lied staat vooral de engelachtige stem van zangeres Yuma Claeys centraal. Bijgestaan door gitaargetokkel ontstaat er een fijne combinatie om bij weg te dromen. Op subtiele wijze worden de toetsen en drums aan het geheel toegevoegd, die in de tweede helft van het nummer een grotere rol spelen. In dit tweede deel krijgen alle instrumenten meer ruimte, waardoor er een dynamische compositie ontstaat die je zomaar bij iemand als Phoebe Bridgers voorbij zou kunnen horen komen. Doordat de instrumentatie zo gelaagd is, vallen er bij iedere luisterbeurt nieuwe details te ontdekken. “I Don’t Need to Know” is een logische opvolger van “Heartbeat” en maakt ons alleen maar nieuwsgieriger naar wat de band verder nog op de plank heeft liggen.

Op 26 juli speelt YUMA in het Baudelopark tijdens de Gentse Feesten in het kader van Jonge Wolven. Op 18 december staat YUMA in de Charlatan om de release van de debuut-ep te vieren.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Matilda Mann - "Meet Cute" & "Tell Me That I'm Wrong"

Door verschillende critici werd Matilda Mann al ‘de rijzende ster van de Britse muziek’ genoemd en we kunnen hen geen ongelijk geven….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg – “Zombieland”

Jake Bugg heeft in zijn carrière verschillende muzikale uitstapjes gemaakt. Waar hij in het begin vooral bekend stond om een fijne afwisseling…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle YUMA - "Heartbeat"

Waar YUMA begon als singer-songwriterproject van Yuma Claeys, is het project inmiddels uitgegroeid tot een vierkoppige band. Vorig jaar wist de band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.