Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore – “New In Town”

© CPU – Ymke Dirikx

Thurston Moore was onze muzikale peetvader toen we steeds de noise van Sonic Youth opzetten terwijl we zonder angsten onze botten probeerden te breken op de skateramps in de buurt. Sonic Youth was voor ons heilig zonder wijwater en cool als het bloed van een kikker in zijn winterslaap. Aan alle goede liedjes kwam letterlijk een einde toen protagonisten Moore en ex-vrouw Kim Gordon besloten om apart te gaan leven en dus ook afzonderlijk verder muziek te componeren. Maar niet getreurd! Onze botten zijn weer aan elkaar gegroeid en Moore bracht ondertussen al acht langspelers uit onder eigen naam en voegt er binnenkort een negende aan toe. De vorige single “Sans Limites“, in samenzang met Laetitia Sadier van Stereolab, was al een knaller en nu krijgen we het verse voer “New In Town” te verwerken.

Bij Moore weten we nooit op voorhand wat we mogen verwachten. Enerzijds kan het keihard gaan, anderzijds kan het evengoed bedachtzaam en rustig zijn. De nieuwe single valt onder de tweede categorie. In het begin van de song lijkt het nummer een tikkeltje op “She Is Not Alone“, een schijf die op de allereerste lp van Sonic Youth uit 1981 stond. Moore heeft het nog steeds perfect in de vingers om met enkele gitaarnoten een groots, dreigend geluid te laten ontwaken. Hierop worden geen drums geplakt, maar percussie die het geheel een nog meer sinistere sound geeft. Moore declameert de tekst alsof hij wil dat we goed luisteren naar zijn woorden om rampspoed en verval te voorkomen. Het is een lied dat we oprecht niet durven opzetten wanneer we ’s nachts zouden wandelen door een pikdonker bos. Het is heel straf hoe Moore en zijn band met opvallend weinig instrumenten zo’n vervaarlijke galm kunnen neerpoten. En eerlijk, we zouden niet graag de ‘new kid in town’ zijn indien Moore er de plak zwaait!

Op 20 september brengt Moore zijn negende studioalbum uit met de titel Flow Critical Lucidity. De plaat wordt uitgebracht door Daydream Library, het label van de man zelf. Op 1 oktober treedt de band op in Bozar.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore - "The Diver"

De eerste keer dat Thurston Moore en zijn oude band Sonic Youth een lp uitbrachten is 43 jaar geleden! De platen van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore - "Sans Limites"

Thurston Moore en zijn ex-vrouw Kim Gordon hebben bakens verzet en grenzen verlegd met hun band Sonic Youth. Samen met Lee Ranaldo…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore - "Rewilding"

Voor de mensen bij wie de naam Thurston Moore niet onmiddellijk een belletje doet rinkelen, kunnen we kort meegeven dat de man…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.