Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LIGHTSPEED – “Society’s Fixation Seeker”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Als er één band is die momenteel de Belgische muziekwereld in razend tempo verovert, dan is het wel LIGHTSPEED. Het veelbelovende viertal is niet langer een verborgen parel, maar een opkomende ster met een stilaan indrukwekkend palmares. Ze is uitgeroepen tot ‘Belofte van de Maand’ bij Radio Willy, heeft vorig jaar de prestigieuze Lawijtstrijd gewonnen en staat te boek als laureaat Oost-Vlaanderen van Sound Track 2023. Voeg daar nog een goedgevulde concertagenda aan toe en je moet geen geleerde zijn om te beseffen dat de groepsnaam heel goed gekozen is. Ondanks de nog steeds prille carrière brengt ze nu nog maar een vijfde single uit. Het is duidelijk: LIGHTSPEED is niet te stoppen.

“Society’s Fixation Seeker” schiet uit de startblokken met een explosie van gierende gitaren die de luisteraar direct bij de keel grijpen. Zodra zanger Rik Bontinck zijn stem laat horen, schakelt de song even een versnelling lager, waardoor er een dynamische opbouw ontstaat. Deze ingetogen momenten geven een hypnotiserende spanning die gestaag wordt opgebouwd. Wanneer het refrein losbarst, transformeert het in een volbloed rockanthem dat zonder problemen zijn voet kan zetten naast al het Britse indierockgeweld. Naar het einde toe ontspoort de song met een potige gitaarsolo, die het onmiskenbare talent nog even etaleert. LIGHTSPEED heeft duidelijk de tijd genomen om te sleutelen aan hun songs en bewijst dat geduld en precisie leiden tot internationale klasse.

The Guest House verschijnt later dit jaar. Op vrijdag 15 november stelt LIGHTSPEED die ep voor in De Casino in Sint-Niklaas.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LIGHTSPEED - "(Here's to) You"

‘I am speed’ herhaalde Lightning McQueen ettelijke malen doorheen de Cars-franchise. Of Rik Bontinck daar de mosterd haalde, laten we in het midden….
FeaturesMuzieknieuwtjes

Lokale Helden keert terug met een zesde editie!

Naar tweejaarlijkse gewoonte zet VI.BE opnieuw heel wat lokale muzikanten in de kijker tijdens Lokale Helden. Op 27 april worden in elke…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Gent)

Maar liefst acht bands streden afgelopen avond voor de prijs van Oost-Vlaamse laureaat van Sound Track 2023. Op het programma stond  een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.