Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Certain Animals – “Never-Ever”

© Wiktoria Swidzinska

We stellen eerst Certain Animals aan u voor: Thijs Van Leeuwen aan de gitaar, Niels-Jan Van Dijk aan de bas, Quint Vullings aan de toetsen en Rick Van De Voort aan de drums. Elk lid van de band krijgt ook een microfoon onder de neus geduwd. Indien men ons had wijsgemaakt dat deze mannen negentien jaar waren in 1968 en waren opgegroeid in Californië, hadden we het zonder verpinken geloofd. Sinds 2017 maken deze noorderburen samen muziek en dat resulteerde al in verschillende singles en de lp’s Songs To Make You Move en Arts & CraftsDe invloeden komen duidelijk uit de jaren zestig en zeventig en gaan van The Grateful Dead naar The Turtles met zijwegen naar Donovan, The Beatles en The Rolling Stones. Echter kunnen we de vijf bands in de vorige zin evengoed vervangen door vijf andere groepen: Certain Animals is van alle markten thuis wanneer je de composities goed onder de loep neemt!

“Never-Ever” is de meest verse worp. De nieuwe song is gecomponeerd door een machine waarvan de raderen draaien door de beste olie op de markt. De band begint met een kort, cool geluid dat we niet kunnen thuisbrengen, waarna het hele kwartet simultaan inzet. Een halve minuut later wordt een korte rustpauze ingelast en valt de vrolijke melodie eens te meer op. Na de eerste minuut worden we verrast door een sublieme samenzang, alsof de vier mannen geboren zijn om samen te zingen. Dit is een song vol eurekamomenten, omdat werkelijk elke noot en ieder akkoord een kleine verrassing is. De gitaarsolo is fantastisch knap gespeeld en wanneer het lied vordert, trakteert drummer Van De Voort de luisteraar op een heel kort, maar machtig drumpatroon. Na nog een coole galm over zich heen, stopt “Never-Ever” opeens en stellen we ons graag voor dat er aan deze song live nog een verschroeiende outro van enkele minuten genaaid kan worden. Een pikdonkere zaal, blauwe spots op de band en op de allerlaatste noot een helwit licht dat de hele zaal een seconde verlicht. De golden sixties zijn levend en wel, dixit Certain Animals!

Certain Animals toert heel intensief in Nederland; check zeker de website van de band voor data en tickets. En tenslotte een geweldige bravo voor het fantastische artwork op de hoezen!

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Filmpje van de week

Filmpje van de week 22 - 28 Augustus 2016

Een week waarin de hitte de wereld (of toch bij ons) even overnam. Het was te warm om iets te doen, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.