Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gut Health – “Cool Moderator”

Een gezonde darmflora is essentieel, dus eet veel vezels en zuivelproducten met goede bacteriën. In de Engelstalige landen heet dit ‘gut health’. Omdat elk kind en elke band een naam moeten hebben, koos een groep in Australië om zich zo te noemen. Gut Health is een zeskoppig ensemble dat sinds 2022 al een aantal singles heeft uitgebracht en met Electric Party Chrome Girl en Singles ’23 ook al twee korte ep’s op haar naam heeft staan. De songs van de band blijven meestal steken onder de drie minuten, maar het zijn steeds aanstekelijke postpunknummers die het publiek vlot laten dansen. “Separate States” werd al uitgegeven als voorsmaakje voor het debuutalbum Stiletto dat op 11 oktober de markt wordt opgegooid.

“Cool Moderator” is het tweede voorgerecht dat nu wordt geserveerd. De eerste twintig seconden in het nummer horen we een kakofonie van gitaargeluiden die uitmondt in een heel zwierige baslijn. Luister zeker eens naar het oeuvre van de band. Zonder uitzondering zijn de baspartijen speelse, uitgelaten muziekstukjes die lijf en leden de hele dansvloer laten verkennen. Frontvrouw Athina Uh Oh – echt waar – zingt alsof ze Kate Pierson van The B-52’s heeft ingeslikt, in combinatie met een reusachtige hoeveelheid snelle suikers. De gitaar speelt op de achtergrond gewoon enkele noten en het resultaat klinkt heel spastisch en verkrampt, alsof armen en benen alleen maar kunnen bewegen in onmogelijke hoeken. De laatste tien seconden worden de versterkers opnieuw gemolesteerd en breit de band na een kleine twee minuten een einde aan de nieuwe single. Echt origineel is het zeker niet; plezant daarentegen des te meer. Gut Health zorgt voor jolijt en vertier en dat is gewoon de max!

Op 11 oktober wordt het debuutalbum Stiletto de wereld ingestuurd.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Up Next @ Kavka Oudaan: In stijgende lijn

Voor het eerst organiseerde Kavka Oudaan Up Next, een avond waarop het nationaal en internationaal opkomend talent in de kijker wil zetten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.