Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single mgk – “Lonely Road” (feat. Jelly Roll)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Colson Baker, Machine Gun Kelly, en tegenwoordig gemakkelijkheidshalve mgk. De man heeft in zijn carrière zoveel artiesten tegen hem in het harnas gejaagd dat ze niet meer op twee handen te tellen zijn. Maar daar staat tegenover dat zijn fans hem door dik en dun verdedigen. Hou van hem of haat hem, de kerel is gezegend met talent. Hij verdiende zijn eerste succes als rapper, zette op zijn eentje het poppunkgenre weer op de kaart en onlangs experimenteerde hij met akoestische indiepop. Nu mogen de cowboys zich schrap zetten, want hij springt mee op de countryrevival.

En veel moeite doet hij absoluut niet. “Lonely Road” klinkt direct heel vertrouwd en dat heeft slechts één reden; Die ‘lonely’ road is eigenlijk de ‘country’ road van John Denver. Hij leent het refrein van de übercountry hit, maar in de strofe voegt hij zijn eigen stijl toe. Een eigentijdse, doch subtiele beat waar mgk zijn rauwe stemgeluid overlegt. Het blijft fascinerend dat hij zowel kan rappen als kan rocken met geloofwaardigheid. Om de song toch enige geloofwaardigheid te geven, heeft hij countryartiest Jelly Roll uitgenodigd om ook een strofe te zingen. Het klinkt allemaal heel goedkoop om zo een single in elkaar te steken, toch slaagt mgk er weer in om er iets van te maken dat heel eigen is aan zijn typische sound. Of hij in het countrywereldje succes hoopt te scoren zal hem worst wezen. Maar dat hij een robbertje wil uitvechten met een cowboy die commentaar heeft op de zoveelste muzikale switch van Baker staat dan wel weer in de sterren geschreven.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single mgk & Trippie Redd - "lost boys"

Samen melig doen; Trippie Redd en mgk kunnen dat. Een gezamenlijk project tussen de twee Amerikanen hing al een tijdje in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single mgk - "don't let me go"

Een nieuw tijdperk breekt aan voor Colson Barker, beter bekend als Machine Gun Kelly. Zeg niet langer Machine Gun Kelly, het is…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.