Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MJ Lenderman – “Joker Lips”

©Charlie Boss

MJ Lenderman, lid van Wednesday, verwerft een steeds grotere reputatie als de relaxte gitaarheld van zijn generatie. Hij combineert moeiteloos een nonchalante flair met complexe muzikale structuren. Zijn werk bij Wednesday getuigt van een diepe artistieke ziel, maar het is zijn solowerk dat werkelijk zijn creatieve diepte laat zien. Met het aanstaande soloalbum Manning Fireworks, dat op 6 september via ANTI-Records verschijnt, en de eerder uitgebrachte single “She’s Leaving You” en “Rudolph” heeft Lenderman al flink wat aandacht getrokken. Nu doet hij er een schepje bovenop met de dromerige nieuwe single “Joker Lips.”

“Joker Lips” neemt je mee door een veld van twangy gitaren en pedalsteel klanken. De relaxte, rafelige stijl is typisch MJ, met een bijna nonchalante perfectie die hem onderscheidt. De melodie, zowel bitterzoet als troostend, vangt het gevoel van vervreemding en verlatenheid dat in de tekst weerspiegeld wordt. Lenderman zingt over het gevoel van buitengesloten zijn, een thema waar iedereen ooit wel met in aanraking gekomen is. Lenderman bespeelt bijna alle instrumenten zelf, wat een intieme, bijna liveband sfeer creëert. Het voelt organisch en ongekunsteld, als een spontane jamsessie onder de ondergaande zon.

MJ Lenderman komt “Joker Lips” en de rest van het nieuwe album Manning Fireworks voorstellen aan het Nederlandse publiek op 14 november in Bitterzoet in Amsterdam. Een dag later staat hij in Botanique in Brussel.

Website / Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

MJ Lenderman - Manning Fireworks (★★★★½): Kroning van de nieuwe slackerkoning

MJ Lenderman is de muzikale bastaardzoon van grunge en alt-country, die met een rammelende gitaar en een glimlach door de modder van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MJ Lenderman - "She's Leaving You"

Schrijf het maar op: MJ Lenderman wordt één van dé artiesten van 2024. Nadat we hem leerden kennen als de gitarist van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Waxahatchee – Tigers Blood (★★★★½): Thuiskomen met een prachtige omweg

We schrijven maart 2020 wanneer Waxahatchee het prachtige Saint Cloud op de wereld losliet. Te midden van een pandemie waarin alles op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.