Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Party Dozen – “Money & The Drugs”

© Roger Deckker

Het Australische duo Party Dozen, Kirsty Tickle op de saxofoon en Jonathan Boulet op de percussie en samplers, bracht als vorige single “The Big Man Upstairs” uit. Best een vreemd instrumentarium als basis, maar de band werkt dikwijls samen met studiomuzikanten en bevriende artiesten. Nick Cave is ongetwijfeld de bekendste muzikant die mee componeerde met Party Dozen met het nummer “Macca The Mutt” als resultaat. De nieuwe single heet “Money & The Drugs” en wordt als tweede voorproever geschonken om het nieuwe album Crime In Australia in te leiden.

Verwacht je bij het tweetal zeker niet aan rocknummers van dertien in een dozijn, maar aan composities met een heel aantal hoeken af. Dit lied begint met een zwaar distortiongeluid dat een halve minuut blijft resoneren. Hierop volgt een coole gitaarriff en ritmische tikken op de hi-hat. Het is gewoon wachten tot “Money & The Drugs” compleet uit de startblokken schiet en dat gebeurt na een dikke minuut. De drums klinken uitermate fel en na anderhalve minuut wordt er een gitaarsolo op de song geplakt die snijdt als het zwaard dat de hoofden van Anna Boleyn en Marie-Antoinette van de halzen hakte. Van zang kunnen we echt niet spreken, maar we horen door de formidabele feedback wel steeds het gekerm van iemand die in een afgesloten kelder lijkt te sterven aan hongersnood. Heel bevreemdend! Na drie minuten volgt Tickle met haar saxofoon en we wisten echt niet dat de uitvinding van Adolphe Sax zo ruw en ontregelend kon klinken. Een heel zot nummer!

De nieuwe plaat Crime In Australia is te beluisteren vanaf 6 september.

Facebook / Instagram / X / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sonic City onthult tweede reeks namen

Voor muzikale avonturiers loopt de festivalzomer dit weekend op zijn laatste benen tijdens Leffingeleuren. Gelukkig zet het Kortrijkse Sonic City Festival die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Party Dozen - "Coup De Gronk"

Kirsty Tickle aan de sax en Jonathan Boulet aan de drums, ziedaar de bezetting van Party Dozen. Het Australische duo heeft sinds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Party Dozen - "The Big Man Upstairs"

Party Dozen is een Australisch duo dat bestaat uit Kirsty Tickle op de saxofoon en Jonathan Boulet op de percussie en samplers….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.