Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Galliano – “In The Breaks”

Waar is de tijd van de acid jazz naartoe? Wanneer we konden zeggen dat we naar een optreden gingen van de Belgische Wizards Of Ooze, waren we pas écht te cool om op deze planeet rond te dartelen. Het enige weerwerk zou iemand zijn die zegt dat hij tickets heeft voor een optreden van Galliano in Londen. Galliano waren de pioniers, de ruiters op de witte Arabische hengst, de band die acid jazz ademde uit alle poriën. De lp’s In Pursuit Of The 13th Note uit 1991 en nog meer A Joyful Noise Under The Creator uit 1992 staan nog steeds gebrandmerkt als de verkennende geniesoldaten in het genre.

“In The Breaks” is het verse voer dat het publiek wordt toegeworpen. En werkelijk alle nodige elementen zijn opnieuw aanwezig: pompende bassen, magistrale drumpatronen, verbluffende samenzang en een coole sound die het publiek laat dansen met het meeste serieuze gezicht ooit. Acid Jazz blijft synoniem voor formidabele coolness. De nieuwe song van Galliano klinkt nog funkier door de allesverwoestende baspartij. Luister zeker eens goed naar de verschillende stemmen die als een perfecte puzzel in elkaar vallen. Volgens ons is het onmogelijk om op deze song niet te dansen, tenzij je van steen of hout bent gemaakt. Na een dikke drie minuten in de song wordt de bas nog indrukwekkender en krijgen we nog ongelooflijke percussie voorgeschoteld. Was acid jazz een idee? Was acid jazz een levend wezen dat in de coulissen klaarstond om het podium te bestormen? Geen idee, maar acid jazz is hitte, zonlicht dat temperaturen boven dertig graden aankondigt, en Galliano is de ster aan de hemel! Dat Galliano terug is, is een formidabele zekerheid.

Op 30 augustus wordt de nieuwe langspeler Halfway Somewhere de ether ingestuurd. Op 10 december kunnen alle cool cats naar Paard in Den Haag om de band aan het werk te zien. De dag ervoor staat de band in de Melkweg in Amsterdam.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Galliano - "Circles Going Around The Sun"

  Begin jaren negentig kwam er helemaal uit het niets een nieuwe muziekstijl uit de hoofden en de handen van de coolste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.