Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Serj Tankian – “Justice Will Shine On”

© CPU – Jonas Demeulemeester

Voor de komende festivalzomer lijkt de terugkeer van System of a Down naar Europa steeds onwaarschijnlijker. Hoewel de Amerikaanse metalband theoretisch gezien nog shows uit 2020 moet inhalen, leggen de leden hun prioriteiten elders. Bassist Shavo Odadjian lanceerde vorige maand Seven Hours After Violet. Frontman Serj Tankian werkt verder aan zijn soloverhaal dat door soundtracks voor onder andere de Netflix-reeks The Monster of Wall Street en de film I Am Not Alone nooit stil bleef liggen. Ter promotie van zijn volgende ep, Foundation, bracht hij de onuitgebrachte SOAD-track “A.F. Day” uit. Het is echter niet de laatste keer dat Tankian zich kritisch uitlaat over geopolitieke kwesties.

Op de single “Justice Will Shine On” steunt hij degenen die zijn verweesd door genocide. Welke volkerenmoord hij precies aankaart, laat hij aan de luisteraar over om te bepalen. Het is echter bekend dat de zanger herhaaldelijk aandacht vraagt voor de Armeense genocide, die nu grofweg 110 jaar geleden plaatsvond. Los van de politieke boodschap heeft de single muzikaal weinig vernieuwends te bieden. Tankian wringt zijn stem niet door allerlei bochten, maar kiest voor een verhalende benadering. Wanneer de vrouwelijke achtergrondzang het refrein inzet, krijgt “Justice Will Shine On” een religieus karakter. Herdenking – en daarmee niet per se het recht op verzoening – blijft de rode draad. Een iets hardere gitaarbridge en Tankian die een paar octaven hoger gaat, blijven mooi binnen de stijl van SOAD. Het doel is vooral om mensen aan te zetten bepaalde verhalen van generatie op generatie door te geven, in plaats van puur te willen beuken.

Serj Tankians nieuwste ep, Foundation, wordt dit najaar verwacht.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Seven Hours After Violet - "Paradise"

Terwijl Serj Tankian solo System of a Down in ere houdt en boeken schrijft, beginnen ook de andere leden het hiaat van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Serj Tankian - "A.F. Day"

Het had in de zomer van 2020 zo mooi kunnen zijn. Na hun eerste Belgische festivalshow in twaalf jaar op Rock Werchter…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Problem of Leisure: A Celebration of Andy Gill and Gang of Four (★★★½): Ode aan de grondleggers van de postpunk

Met bands als Squid, black midi, Shame en Black Country, New Road beleeft postpunk momenteel alweer een spannende heropleving. Deze jonge wolven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.