Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Soccer Mommy – “M”

© CPU – Leni Sonck

Als het alter ego van Sophie Allison heeft Soccer Mommy zich snel gevestigd als een vaste waarde in de hedendaagse indiescene. Een maand geleden liet zij nog haar publiek op The Slope van Rock Werchter in vervoering achter, met een mix van melancholie en levendige gitaarlijnen. Allisons muziek, vaak doordrongen van een rauwe eerlijkheid en kwetsbaarheid, weet steeds weer haar luisteraars te grijpen en niet meer los te laten. Soccer Mommy is meer dan alleen een naam; het is een venster naar de ziel van een getalenteerde jonge artiest die geen schroom kent om haar diepste gevoelens te delen.

Na de intieme en persoonlijke klanken van haar vorige album Sometimes, Forever, geproduceerd door Daniel Lopatin van Oneohtrix Point Never, keert Allison met “M” terug naar een meer huiselijke, maar grootschaligere sound. “M” laat zich omschrijven als een uitgebreide textuur van gelaagde gitaren, waar de resonantie van elk akkoord voelbaar is in de lucht. Het voelt groots aan zonder ooit bombastisch te worden, een delicaat evenwicht dat Soccer Mommy meesterlijk weet te behouden. De bitterzoete teksten, waarin gemijmerd wordt over een afwezigheid die even pijnlijk als geruststellend is, tillen de song naar een hoger emotioneel niveau. “M” klinkt als een zacht, fluisterend briesje op een warme zomerdag, melancholisch maar toch troostend.

“M” maakt, samen met het eerder verscheen “Lost”, deel uit van het aankomende album Evergreen, dat op 25 oktober het levenslicht ziet via Loma Vista. Evergreen werd geschreven na een pijnlijke persoonlijke verlies, een thema dat doorheen de nummers subtiel zal doorschemeren.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Soccer Mommy - "Driver"

Het indieproject dat ontsproten is uit de creatieve geest van Nashvilles Sophie Allison profileert zich als een onaangetaste parel met de ietwat…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 4): Sterren tellen

Vier dagen Rock Werchter, dat is vier dagen muzikaal genot, maar ook een beetje afzien. De vermoeidheid begon gisteren – althans aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Soccer Mommy - "Lost"

Soccer Mommy is het soort artiest dat de deur naar een doorbraak van bij haar debuutplaat in 2018 meteen open leek te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.