Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch – “Ride Away”

© CPU – Nathan Dobbelaere

In 2016 bracht Soldier’s Heart hun eerste en meteen enige langspeler uit. De elektronische poppy muziek had zowel zwoele en catchy elementen, iets dat later zou terugkeren in de solomuziek van frontvrouw Sylvie Kreusch. Ondertussen is die naam op snel tempo haast een vaste waarde geworden in ons muzieklandschap. Na twee ep’s was het tijd voor Montbray, een sterke soloplaat waarop het gebroken hart een belangrijke rol speelde. Nu stoomt de artieste ons helemaal klaar voor een nieuwe plaat, waarvan we eerder al “Comic Trip” en “Hocus Pocus” te horen kregen.

De videoclip van “Comic Trip” voelde wat aan als een Westernfilm en op het nieuwe “Ride Away” lijkt Sylvie Kreusch zich opnieuw te laten inspireren door het genre. We zien meteen een groot, dor en leeg landschap voor ons waar Kreusch met haar paard door raast. De brandende zon creëert een zwoele oase in het zand terwijl solo’s op gitaar en piano de revue passeren. Met ruim vijf minuten op de teller loopt “Ride Away” steeds losser, totdat de zangeres ons terug bij ons nekvel grijpt om daarna terug in volle galop te gaan. “Ride Away” is een coole single en waar Kreusch ons vroeger soms deed denken aan Oosterse muziek, duikt ze nu helemaal de Western in.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1249 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2024 (Festivaldag 2): Uitgeregend, nog niet uitgedanst

De eerste echte dag van Pukkelpop was er eentje met een diverse line-up en een al even wisselvallig weertje. Het was warm,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch - "Hocus Pocus"

Na de release van haar debuutalbum stond Sylvie Kreusch in heel wat zalen doorheen Vlaanderen en Brussel, gevolgd door een reeks festivals,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch - "Comic Trip"

De tijd waarin we Sylvie Kreusch moesten voorstellen als ex-lid van Soldier’s Heart en Warhaus ligt intussen al enkele jaren achter ons….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.