Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting – “The South Atlantic” (feat. This Is The Kit)

© Alex Lake / Two Short Days

Meng geschiedenis met een arsenaal aan geluidsopnames en straffe instrumentatie, en je bekomt Public Service Broadcasting. De Britse band staat erom bekend zelf met geen vinger een microfoon aan te raken, maar enkel stemmen uit het verleden te laten spreken om op die manier een verhaal muzikaal over te brengen. Zo maakten ze al platen over de ruimtewedloop tussen de Amerikanen en de Russen (The Race for Space met het aanstekelijke nummer “Gagarin“), de stad Berlijn (Bright Magic) of zelfs de Titanic (ep White Star Liner). Album nummer vijf is in aantocht en ook daarop zal dat niet anders zijn. Met als thema (de verdwijning van) pilote Amelia Earhart werd uit The Last Flight vorige maand al het gesmaakte “Electra” gedeeld, vandaag brengen ze This Is The Kit mee op hun nieuwe single “The South Atlantic”.

Dit nummer start met een Duitse radiostem die een aankondiging doet, waarbij ook naar die vorige single “Electra” wordt verwezen. Gaandeweg komt een baslijn opzetten en krijgt het nummer ook wat percussie, waarbij alles zeer rustig verloopt. This Is The Kit, alias voor Kate Stables, voorziet “The South Atlantic” vervolgens van tekst, wat bij Public Service Broadcasting eerder uitzondering dan regel is. Na verloop van tijd komen enkele strijkers en een piano aandraven, terwijl we in de verre achtergrond blazers lijken te horen. Op het einde komt de radiostem nog even piepen, waarmee de cirkel helemaal rond is. “The South Atlantic” toont een geheel andere kant dan “Electra” deed, maar is daarmee vooral het bewijs dat Public Service Broadcasting een brede waaier aan mogelijkheden hanteert.

The Last Flight verschijnt op 4 oktober. Public Service Broadcasting is live een absolute aanrader, helaas is hun optreden in Ancienne Belgique op 11 november uitverkocht.

Public Service Broadcasting: Website / Facebook / Instagram
This Is The Kit: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

69 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting - "The Fun Of It" (feat. Andreya Casablanca)

Met singles “Electra” en “The South Atlantic” (een samenwerking met This Is The Kit) kregen we onlangs al twee uiteenlopende voorsmaakjes uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting – “Electra”

Een van de meest unieke bands op deze bol, kan je toch wel Public Service Broadcasting noemen. De Britten maken namelijk gebruik…
InstagramLiveRecensies

This Is The Kit @ De Roma (Foyer): Op zijn zachtst gezegd

This Is The Kit vormde in de voorbije vijftien jaar een van de meest consistente discografieën in het genre van de indiefolk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.