Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Thandii – “Do You Want More”

© CPU – Marvin Anthony

Thandii stond in de afgelopen weken op zowel Gent Jazz als op Best Kept Secret. Een keer op het einde van de avond en een keer aan het begin van de dag, maar beide keren wist het Britse duo het publiek niet echt mee te krijgen. De aangename muziek (die door Thandii wordt omschreven als een mix tussen lo-fi, hiphop, soul en psych) blijkt moeilijk te vertalen in live concerten, ondanks dat de twee muzikanten al op het podium stonden of in de studio zaten met onder meer Michael Kiwanuka, Sault en Hozier. Thandii bracht vorig jaar een eerste album uit en binnenkort volgt er al een tweede.

Met ruim zes minuten op de teller heeft “Do You Want More” heel wat tijd om te overtuigen en te evolueren. Dat eerste doet het nummer wel, maar het tweede kon in ieder geval wat duidelijker. Thandii laat nummer op een hoog tempo doordraven, waarbij het snelle drumwerk een constante is. De dromerige zang en lange outro maken het allemaal net iets waziger. Met één oor dichtgeknepen heeft het iets weg van The Haunted Youth, al is die Belgische trost wel een pak strakker en komt die muziek een stuk harder binnen. Thandii komt met een aardig nummer en weet ons mee te krijgen op hun kar, al kon er op zes minuten toch net iets meer gebeuren.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1249 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Gent Jazz 2024 (Festivaldag 9): Everybody, lose yourself to dance, dance, dance!

Dansen, het is iets wat iedereen wel eens graag doet, maar niet iedereen doet dat graag op dezelfde muziek. Sommige mensen dansen…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 3): Stem kwijt

De laatste dag van Best Kept Secret bood zich aan als een zonnige dag en dat was al snel genieten geblazen. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.