Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & the Lizard Wizard – “Field of Vision”

© CPU – Joost Van Hoey

Ondertussen kan het cliché beschouwd worden wanneer we een artikel over King Gizzard & the Lizard Wizard beginnen met het feit dat ze al 25 albums uitgebracht hebben. Bijgevolg moeten we er ons dan ook gewoon geen vragen meer bij stellen: muziek maken is gewoon wat ze doen en dat doen ze blijkbaar na vijftien jaar nog altijd even graag. Nummertje 26 komt deze vrijdag uit en zal Flight b741 heten. Hun meest ‘rootin’ mc-tootin”-plaat tot nu toe, als we de eerste twee singles “Le Risqué” en “Hog Calling Contest” erbij nemen. Vandaag brengt de groep geheel onverwachts nog een nummertje uit vooraleer we vrijdag eindelijk de naald op het eindresultaat kunnen laten zakken.

“Field of Vision” is een bluesrocknummer pur sang, dus dat maakt van de gelegenheid de uitgelezen kans voor Ambrose Kenny-Smith om zijn kwaliteiten eens te laten gelden. In principe gewoon heel terecht, want ook op dit nummer levert de beste man een heel aanstekelijke prestatie aan, na het startschot van een catchy gitaarriff. Misschien wel de beste gitaarpartij die we tot nu toe van deze plaat al hoorden. Het geheel met de drums en overige instrumentatie zit mooi in elkaar en schept een dansbare sfeer. Op de vorige twee songs hoorden we al verschillende bandleden zingen, zo ook op “Field of Vision”. Na drie strofes neemt Stu Mackenzie het van Kenny-Smith over en horen we regelmatig een klein koor in de achtergrond wat hooks meezingen, waardoor de invloeden van gospel en soul nooit echt ver weg lijken.

“Field of Vision” is opnieuw een single die in de lijn ligt van wat we van Flight b741 verwachtten. We kijken alvast uit naar het volledige album, dat nu vrijdag verschijnt.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

49 posts

About author
Van alle markten thuis. Mag het nog iets meer zijn?
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

King Gizzard & The Lizard Wizard - Flight b741 (★★★): Tof concept, matige uitvoering

Dat we bij Dansende Beren fan zijn van King Gizz steken we niet echt onder stoelen of banken. Eens je in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & the Lizard Wizard - "Hog Calling Contest"

Moeten we King Gizzard & the Lizard Wizard nog voorstellen? De gemiddelde muziekfan zal de naam minstens wel eens horen waaien. De…
InstagramLiveRecensies

King Gizzard & The Lizard Wizard @ Vorst Nationaal: Apocalyptische hardrockopera

De Australiërs van King Gizzard & The Lizard Wizard hebben er in hun carrière een Olympische discipline van gemaakt om zoveel mogelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.