Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fontaines D.C. – “Here’s The Thing”

© CPU – Joost Van Hoey

Toen in 2019 een vijftal Ieren hun debuutalbum Dogrel de wereld in stuurde, werd het begin van een mooi verhaal geschreven. We hebben het hier natuurlijk over de succescarrière van Fontaines D.C.. Met drie albums op het palmares is de band inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde waarde binnen de postpunkscene. In de afgelopen vijf jaar wisten de mannen geen enkele keer tweemaal hetzelfde te doen en dat bleek enkele maanden geleden bij de aankondiging van Romance opnieuw het geval. Met een nieuwe look en een nieuwe sound brengt Fontaines D.C. binnen een kleine maand de reeds vierde heruitvinding van zichzelf uit. Vandaag krijgen we alvast een derde idee van hoe dat zal gaan klinken.

Eerder uitgebrachte “Starburster” en “Favourite” toonden ons al twee totaal verschillende kanten van het album en die trend wordt op de nieuwste “Here’s The Thing” opnieuw voortgezet. Met minder dan drie minuten op de teller is er weinig tijd om rond de pot te draaien en dat is dan ook alles behalve wat de heren doen. De gitaren scheuren meteen rond ons hoofd en het tempo hakt er stevig in. Na het refrein als inleiding te horen, gaat alle aandacht tijdens de strofes naar Grian Chattens vocalen die ondersteund worden door een zware basgitaar en een relatief rustige drumlijn. Lang blijft de ‘rust’ echter niet duren, want al snel zijn de grungy gitaren er weer om ons volledig van onze sokken te blazen. De manier waarop Chatten telkens gelijktijdig met de gitaar hoog uithaalt met zijn stem, legt nog een extra nadruk op de al aanstekelijke melodie waardoor die zeker en vast in je hoofd zal blijven steken. Naar het einde van het nummer toe kunnen we de teksten al luidkeels meeschreeuwen en dat is hoogstwaarschijnlijk ook wat er op de komende concerten zal gebeuren. 

Met “Here’s The Thing” brengt Fontaines D.C. een bom aan energie uit. We kregen voorlopig drie volledig verschillende kanten van de band te horen, maar toch slaagt ze erin alles samen te doen passen. Eén ding is zeker, hiermee wordt de nieuwsgierigheid naar Romance alleen maar groter.

Romance verschijnt op 23 augustus. Wie de band live aan het werk wil zien, kan dat deze zomer nog op Pukkelpop waar de mannen vrijdag 16 augustus halt houden. Op vrijdag 15 november stellen ze hun nieuwe album voor in Vorst Nationaal.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Fontaines D.C. @ Wintercircus: Iers atypisch

‘Life ain’t always empty’ is momenteel dé quote die de huidige carrièrestatus van Fontaines D.C. perfect samenvat. In slechts vijf jaar tijd…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fontaines D.C. - Romance (★★★★★): Claustrofobische krachttoer

Het is onmogelijk om een rockband op te noemen waar op dit moment meer hype rond is dan Fontaines D.C. In 2019…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fontaines D.C. - "In The Modern World"

Vraag aan tien mensen wie de band van het moment is en acht antwoorden met Fontaines D.C.. Als er een band is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.