Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bright Eyes – “Rainbow Overpass” (feat. Alex Orange Drink)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het moet boeiend zijn om een dag in het brein van Conor Oberst rond te lopen. De man achter Bright Eyes weet namelijk altijd verrassend uit de hoek te komen met zijn muziek, of het nu emo is, of folk, of nog iets anders. Op 20 september verschijnt met Five Dice, All Threes alweer het tiende album van die band en eerder kregen we daaruit al “Bells and Whistles” te horen. Bij de release van die single werd ook meegedeeld dat op het nieuwe album ook Cat Power, The National’s Matt Berninger en The So So Glos’ Alex Orange Drink meedoen. Die laatste hoor je op tweede single “Rainbow Overpass”.

Waar de single initieel nog een leuk folkliedje lijkt te worden door de een fijnbesnaarde gitaarintro, wordt dat al snel een iets meer garagerock. De invloed van Alex Orange Drink is dus ontegensprekelijk aanwezig en iets in ons lijkt dat niet erg te vinden. “Rainbow Overpass” kan zo de pubsong worden van Bright Eyes vooral doordat het refrein zich heel makkelijk tot meezingen dient. Het strakke tempo, de ruwe stem van Oberst in combinatie met Drink maken van deze single alvast een tweede leuke song. Hoe dit zich op plaat zal vertalen, blijft bij Oberst en kompanen altijd nog maar de vraag.

Op 20 september verschijnt het tiende studioalbum Five Dice, All Threes via Dead Oceans. De band speelt op 12 november in Doornroosje in Nijmegen en een dag later in Ha Concerts in Gent.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3712 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bright Eyes - Five Dice, All Threes (★★★½): Extatische imperfecties

Bright Eyes staat er in hoofdzaak niet om bekend een erg vrolijke band te zijn. Wie zich eens in tristesse wil hullen,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bright Eyes - "Bells & Whistles"

Wie Bright Eyes zegt, zegt direct Conor Oberst. Het geesteskind van kameleon Oberst blijft fascineren en verrassen. Samen met Mike Mogis en…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.