Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kerosene Kream – “Psychedelic Ranger”

© Dan Kendall

Dat er in Stockholm ook een muziekscene aanwezig is, konden we hier al ervaren met bands als Viagra Boys en Opeth. Een nieuw gezicht in de scene gaat onder de naam Kerosene Kream. De band bracht al enkele ep’s uit en eind augustus komt daar nog een nieuwe bij. In de evolutie van al die ep’s lijkt vooral de sound zich beter te kunnen ontplooien waardoor recentste single “Psychedelic Ranger” het voorlopige ‘piece d’oeuvre’ van de band lijkt te zijn.

Met pulserende drums zit je meteen in een psychedelisch sfeertje bij Kerosene Kream. De titel van de single hebben ze blijkbaar niet voor niets gekozen. Nadat de vocals zich een weg doorheen de reverb banen, komt er na een goeie minuut toch een stevige explosie waarbij het fuzzpedaal overuren dient te draaien. De single blijkt live een van de hoogtepunten te zijn en de manier waarop de band de “Psychedelic Ranger” opbouwt, lijkt dat ook te bevestigen. Eens je volledig bent weggedroomd, word je plots terug met de voeten op de grond gezet door het tempo dat een versnelling hoger schakelt. Vanaf dan is het hek volledig van de dam. Geweldige single!

Op 30 augustus verschijnt Buying Time via PNKSLM. In oktober kan je de band aan het werk zien op het fantastische Left of the Dial festival in Rotterdam.

Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3710 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.