Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nala Sinephro – “Continuum 1”

© Mr Labembika

Met muziek die zowel meditatief als extatisch klinkt, weet Nala Sinephro al een tijdje ieder deeltje van onze geest te prikkelen. Sinds de release van haar debuutalbum Space 1.8 op Warp Records staat de Caribisch-Belgische muzikante, die nu in Londen woont, op de radar van iedereen die geraakt werd door haar spirituele, ambient jazz. Nala Sinephro speelde ondertussen ook al een aantal indrukwekkende concerten op onder andere Les Nuits Sonores in de Bozar en op Le Guess Who?, waar ze tevens een van de curatoren was.

Ondertussen staat de release van haar tweede album in de steigers. Onlangs kondigde ze Endlessness aan, een album waar Nala Sinephro thema’s als de cyclus van het bestaan en de viering van het leven verkent. Dat doet ze samen met een indrukwekkende verzameling artiesten waaronder Sheila Maurice-Grey, Morgan Simpson, James Mollison, Lyle Barton, Nubya Garcia, Natcyet Wakili, Dwayne Kilvington en maar liefst 21 strijkers. De kern van dit werk is een arpeggio op een synth die doorheen de volledige plaat geweven is. Die horen we meteen al op “Continuum 1”, de opener van het album.

Op die eerste zeven minuten van de plaat bouwt Nala Sinephro een volledige wereld op. Die wereld is rijk aan klanken, kleuren en ideeën die met elkaar contrasteren en toch perfect in elkaar vloeien – mede dankzij de uitstekende mixing. Haar jazzmuziek klinkt opnieuw bijzonder spiritueel met veel zin voor ruimte en melodieën die door haar en haar medemuzikanten vol gevoel gespeeld worden. Maar waarin Nala Sinephro zich mee onderscheidt, is de flinke dosis spanning die ze in haar muziek brengt. Zo durft de syntharpeggio het geheel te ontwrichten en om te buigen, en zorgt de bijdrage van black midi-drummer Morgan Simpson voor extra vuur aan de lont. Dat belooft voor de negen volgende delen van “Continuum” op de plaat.

Endlessness verschijnt op 6 september via Warp Records. Nala Sinephro speelt op 14 maart in Flagey.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2021

Door alle uitgestelde releases van vorig jaar, was 2021 een machine waarbij iedere vrijdag tientallen topalbums verschenen. De opgave om het bos…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.