Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thee Alcoholics – “Turn On The Radio”

© Suzi Corker

Thee Alcoholics is een kwintet uit het gigantische Londen dat al drie langspeelplaten heeft uitgebracht tussen 2020 en 2024 en de fans ook al een livealbum heeft geschonken. Grote aantallen streams heeft de band nochtans op de gekende kanalen niet bijeen geharkt. Op zich best wel vreemd omdat de band heel knappe nummers in elkaar steekt in het genre van de noiserock. Luister zeker eens naar de single “It’s So Easy” en laaf je aan de geweldige baslijn en de donkere zang van frontman Rhys Llewellyn. De Londenaars zijn alweer bezig aan het uitwerken van hun toekomstige lp en we krijgen nu “Turn On The Radio” achter de kiezen.

Beginnen doet de song met een gitaarriff die als een scalpel door de hartstreek snijdt. De rest van de band volgt vijftien seconden later en we krijgen de indruk dat het nummer in een holle container is opgenomen. Thee Alcoholics produceert een smerige, vettige sound en Llewellyn zingt alsof hij net heeft gehoord dat hij alle ergste ziektes ter wereld door zijn aderen heeft vloeien. Dit is echt een nummer dat rolt over de opnametape, maar dan wel rolt als een bulldozer over een doos met achtergelaten jonge katjes. Aan de structuur wordt niet veel gemorreld. Strofen en refrein volgen elkaar netjes op en de song klokt af onder de twee minuten. Waarom werken sommige punksongs wel en waarom werken andere dan weer niet? Het blijft een eeuwig mysterie, maar “Turn On The Radio” werkt en draait alvast als de grootste tiet!

Op 1 november komt de nieuwe plaat Bear Bites Horse Sessions uit, een plaat die live in de studio werd ingespeeld onder het toezicht van producer Wayne Adams die ook al achter de knoppen zat bij bands zoals Obey Cobra, Yards, Sex Swing en nog veel meer. We zijn benieuwd!

Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.