Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Japandroids – “D&T”

© Dan Monick

Dit jaar neemt Japandroids afscheid en geeft ze de pijp aan Maarten. Maar niet vooraleer Brian King en David Prowse er nog een keer goed invliegen. “Chicago” zorgde al voor een herkenbaar rock-‘n-roll moment en “D&T” doet daar nog een schepje bovenop. Met Fate & Alcohol keert het duo na zeven jaar stilte eindelijk terug, jammergenoeg om de deur definitief achter zich dicht te trekken. Het is een bittere pil voor de liefhebbers, maar met de release van “D&T” laat ze zien dat ze vastbesloten zijn om met een knal te vertrekken.

“D&T” belichaamt alles waar Japandroids voor staat: een compromisloze uitbarsting van emoties verpakt in een krachtige, rechttoe-rechtaan rocktrack. Het is doordrenkt van een rauwe melancholie, waarbij Kings karakteristieke, raspende stem de teksten uitspuwt als ware het een uitlaatklep voor zijn innerlijke tumult. De gitaarlijnen razen als een onstuimige wind, terwijl de drumslagen van Prowse de perfecte ruggengraat vormen. De tekst, vol zelfreflectie en doordrenkt van een wrange nostalgie, neemt je mee in Kings roes van alcohol en herinneringen aan verloren liefdes. Het is dit aspect dat de song een wat tragische schoonheid geeft.

Op 18 oktober verschijnt het vierde, maar ook tevens laatste album Fate & Alcohol via ANTI Records. Tourdata zijn nog niet bekend gemaakt, maar we kunnen ons niet inbeelden dat Japandroids geen persoonlijk afscheid komt nemen van de Europese fans.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Japandroids - "Chicago"

Na zeven jaar radiostilte komt Japandroids weer tevoorschijn, alsof ze nooit weggeweest zijn. Het Canadese duo, bestaande uit Brian King en David…
LiveRecensies

Japandroids @ Botanique (Rotonde): Een blij weerzien in de arena

We vreesden dat het er nooit meer van zou komen en dat Brian King (zang/gitaar) en David Prowse (drum en ook wat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Japandroids - "Near To The Wild Heart Of Life"

Iets meer dan vijf jaar geleden bracht Japandroids de laatste plaat uit. Celebration Rock werd door de critici bejubeld en gevierd. Hun tour…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.