Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Humdrum – “See Through You”

© Dale Price

Een woord dat je niet kent moet je eens opzoeken. Zo hebben we dat toch geleerd op school. ‘Humdrum’ betekent ‘alledaags’, ‘eentonig’, en zelfs ronduit ‘saai’. Humdrum is daarnaast ook het geesteskindje van Loren Vanderbilt III uit Chicago. De band heeft een contract gekregen bij Slumberland Records, een indielabel dat jonge bands de kans geeft hun muziek in de etalage te zetten. Humdrum bracht met “Wave Goodbye” uit 2021 en “Superbloom” uit 2022 al twee knappe singles uit en nu komt daar “See Through You” bij. Zo leidt de band uit de ‘Windy City’ het debuutalbum Every Heaven in.

Vanderbilt had enkele jaren geleden een deuntje in zijn telefoon geneuried en opgenomen. Eerder toevallig opende hij die opname nog eens, nam zijn gitaar en schreef de nieuwe song bijeen. “See Through You” gaat over het gevoel dat een mens kan hebben om iemand waarvoor je zou willen sterven uit pure liefde opeens hartsgrondig kan haten. Het is best een zwaar onderwerp, maar Humdrum giet het in een heel melodieuze song. De indieband klinkt zoals de muziek die topgroepen zoals R.E.M. en The Smiths in de beginjaren componeerden. Tijdens het refrein bouwt Vanderbilt nog een hemelse samenzang in het nummer met een zekere Melissa als tweede stem. Humdrum heeft nu al drie topnummers uitgebracht, wat ons heel nieuwsgierig maakt naar het verdere muzikale verloop van de band.

Op 18 oktober komt de eerste collectie songs van Humdrum uit onder de noemer Every Heaven.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Humdrum - "There And Back Again"

Humdrum is de band rond frontman Loren Vanderbilt III uit Chicago. De band staat sinds kort onder contract bij Slumberland Records, een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.