Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle ORA – “Bad Day”

© Mathias Haugaard

Familiebanden kunnen zowel een vloek als een zegen zijn in de muziekwereld. Terwijl bands als Oasis en Kings of Leon berucht zijn om hun onderlinge ruzies, laten onder andere HAIM en Angus & Julia Stone juist zien dat een muzikale samenwerking deze banden ook kan versterken. Dit laatste lijkt ook het geval te zijn voor de Deense broer en zus Samuel en Lea Mikkelsen. Vernoemd naar hun oma maken ze samen muziek onder de naam ORA. In 2022 bracht het duo al een mini-ep uit, maar nu is het met debuutsingle “Bad Day” tijd voor een nieuw hoofdstuk.

Dat ORA zich niet tot één genre laat beperken, wordt direct duidelijk bij deze eerste release. Waar het nummer in het begin door de akoestische gitaar, rustige beat en intieme zang best een popsong van Olivia Rodrigo had kunnen zijn, verandert dat wanneer de synthesizers en samples hun intrede maken. Samen met de kalme samenzang van de broer en zus ontstaat er een zwoele track die het beste te omschrijven is als een mix tussen hiphop en indiepop. Het is een verrassende combinatie die we ook bij een band als het Nederlandse Banji tegenkomen en voor een spannende dynamiek garant staat. Met “Bad Day” levert ORA dan ook een indrukwekkend debuut en maakt ze ons erg nieuwsgierig naar wat er nog komen gaat.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Vragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir" - Stadswacht

Stadswacht is een 5-koppige band uit van het Vlaamse landschap. De muzikanten ontmoetten elkaar om en rond de universiteit van Leuven. Toen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.