Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fontaines D.C. – “In The Modern World”

© CPU – Jan Van Hecke

Vraag aan tien mensen wie de band van het moment is en acht antwoorden met Fontaines D.C.. Als er een band is die die titel verdient, is het ook wel het vijftal uit Dublin. Ten tijde van debuutalbum Dogrel was het nog vooral de undergroundscene die wild liep van de nieuwste gitaarsensatie, maar sinds Skinty Fia zijn ze officieel aan hun wereldverovering begonnen. Dat album had hier en daar wel nog wat tegenstanders, maar met Romance ziet het er naar uit dat ze een allesverwoestende voltreffer hebben gemaakt. Alleszins toch als we de singles, inclusief deze nieuwe “In The Modern World”, mogen geloven.

Dat het een eclectisch geheel zal worden, is intussen wel al duidelijk. “Starburster” klonk en was bedoeld als de verpersoonlijking van een paniekaanval, “Favourite” liet de innerlijke Oasis in de band los en “Here’s The Thing” liet de gitaren nog eens rammelen. De volgende op het lijstje: een ballad! Voor “In The Modern World” mocht Grian Chatten zich dus nog eens van zijn emotioneelste kant laten zien en verbond daarvoor de liefde met de moderne wereld. Ook muzikaal is het bovendien de moeite waard. Het gitaarwerk klinkt log en emotioneel, maar door het zweverige van de strijkers wordt het geheel wat lichter en makkelijker verteerbaar. De vorige singles waren beter, maar deze kan er zeker mee door.

Nog 3 nachtjes slapen, want aanstaande vrijdag is Romance eindelijk van iedereen. Hun concert in Vorst Nationaal op 15 november is inmiddels uitverkocht.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

178 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Fontaines D.C. @ Wintercircus: Iers atypisch

‘Life ain’t always empty’ is momenteel dé quote die de huidige carrièrestatus van Fontaines D.C. perfect samenvat. In slechts vijf jaar tijd…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fontaines D.C. - Romance (★★★★★): Claustrofobische krachttoer

Het is onmogelijk om een rockband op te noemen waar op dit moment meer hype rond is dan Fontaines D.C. In 2019…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2024 (Festivaldag 2): Uitgeregend, nog niet uitgedanst

De eerste echte dag van Pukkelpop was er eentje met een diverse line-up en een al even wisselvallig weertje. Het was warm,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.