Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Hard Quartet – “Rio’s Song”

The Hard Quartet is de band van het viertal Stephen Malkmus, Matt Sweeny, Emmett Kelly en Jim White. Deze vier muzikanten hebben hun sporen al meer dan verdiend bij een heleboel andere bands. Malkmus is de bekendste man als frontman van Pavement, maar de drie andere groepsleden hebben er ook al een heleboel kilometers opzitten bij andere bands zoals Zwan, The Dirty Three, Bonnie “Prince” Billy, The Cairo Gang en nog veel meer. De single “Earth Hater” was het eerste nummer dat het debuutalbum The Hard Quartet mocht inleiden. Nu komt daar “Rio’s Song” bij.

Het verse lied is gemaakt ter ere van Rio Hackford, de acteur die stierf in 2022 en bekend werd met rollen in series zoals True Detective, Treme en The Mandalorian om er maar enkele te noemen. De nieuwe single begint met een heel kort gitaarstukje en deze keer is het Sweeny die achter de microfoon opgesteld staat. Op de vorige single zong Malkmus, wat de song een echte Pavement-vibe gaf. Nu horen we veel meer country en blues in het lied en veel minder de drammerige rock die Malkmus durft te componeren. Dit is een song dat het best beluisterd wordt wanneer de zon ondergaat en je zit te mijmeren over de voorbije dag terwijl je de muggen van je tracht weg te slaan. Na een dikke minuut volgt een heel knappe gitaarsolo die mooi gedrapeerd over de baspartij hangt. De band vraagt zich wat ze moet doen nu Hackford New Orleans voorgoed heeft verlaten. Hackford had er drie bars, maar enkel zijn geest en ziel waren er nog rond. Zijn lichaam ligt reeds onder de grond, klaar om te vergaan en voedingsstoffen te worden voor nieuw leven. Meer is het uiteindelijk niet.

Bekijk zeker de clip eens van de song van The Hard Quartet. Zet nadien de clip op van “Waiting On A Friend” van The Rolling Stones. We zeggen niet waarom.

De debuutplaat The Hard Quartet zal vijftien songs tellen die kunnen beluisterd worden vanaf 4 oktober.

Facebook / Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Hard Quartet - "Our Hometown Boy"

The Hard Quartet, het project van Stephen Malkmus, Matt Sweeny, Emmett Kelly en Jim White brengt zijn derde single uit om zo…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle The Hard Quartet - "Earth Hater"

Verser van de pers en heter van de naald zal het niet worden. The Hard Quartet heeft zonet zijn debuutsingle “Earth Hater”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.