Muzieknieuwtjes

Trix komt naar buiten met programma voor 20-jarig bestaan!

Twintig uur feest om je twintigste verjaardag te vieren? Daar zegt Trix geen neen tegen. Met een resem aan muzikale acts belooft het een serieus feestje te worden in de Antwerpse concertzaal. Lees zeker verder om dat muzikale aanbod te ontdekken, maar de marathon die het muziekcentrum in september organiseert, houdt veel meer in dan enkel muziek. Trix verandert dan namelijk in een hub vol concerten, exclusieve samenwerkingen, advies- en feedbacksessies met experten, workshops, een expo, een platenbeurs, een brunch, specials en er is zelfs de mogelijkheid om voor één keer te blijven overnachten in Hotel Trix!

Voor ieders wat wils dus, maar in een muziekcentrum – ook al bestaat het al twintig jaar – blijft muziek hetgeen waar alles om draait. Daarom nodigt de concertzaal een hele hoop hosts, concepten en bevriende acts uit, die elks als bijdragend kaarsje de taart zullen sieren. Enkele grepen uit het zeer uiteenlopende aanbod: gooi alle remmen los met gabberpunkgeluidsmachine Brorlab, laat de luide beats van piffy en Gitzwart je omverblazen, luister goed naar het duistere taaladvies dat rapcollectief VHS komt spitten, ontdek de fijne hyperpop van fantom, geniet van de alternatieve indierock van School Is Cool & Friends en laat je gaan op de pure elektronische chaos van Rare Akuma’s Hellraiser-concept.

Verder krijgen we een Borgerhouts-Studio Brusselse samenwerking in de vorm van optredens van nog te bepalen De Nieuwe Lichting-winnaars en zien we enkele oud-Sound Track-deelnemers op de affiche prijken, waaronder B!NO, Emma Hessels, WASTE en Lil Alia. Ook bestijgen de huidige Trix-artiesten in residentie het podium tijdens een drie uur durend marathonconcert en zullen de kerels van Borokov Borokov doorheen het miniweekend her en der in de Antwerpse venue opdraven voor een verrassingspop-upconcert.

Tot slot is er ook gedacht aan zij die hun benen graag goed losgooien; een verjaardagsfeest zonder dansen is immers hetzelfde als een muziekcentrum zonder muziek. Zo voorziet Trix een Emo Night om je keel eens goed schor te zingen en staat all-female rave-collectief Burenhinder samen met hun vrienden in voor een stevige portie hard techno- en hardcore. Wat kalmer en exotischer zal het eraan toegaan bij de housebeats van Italiaans Limburger Cellini. Ook het personeel van Trix kruipt achter de draaitafels voor een Team Trix b2b en zelfs jij kan met je eigen USB-stick, onder begeleiding van MC Simon 2000, een heus silent discofeestje houden. Geen tijd dus voor een moment stilte of verveling!

20 jaar Trix gaat door op 21 september. Tickets zijn nu te koop.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Dogstar @ Trix: Van de cinema naar het podium met Keanu Reeves

Dogstar doet niet meteen een belletje rinkelen bij het grote publiek. Met Keanu Reeves heeft het trio nochtans een regelrechte Hollywood-ster in…
InstagramLiveRecensies

Benson Boone @ Trix: Stemwonder en posterboy

Als er fans al in de vroege ochtenduren voor de zaal gaan kamperen, dan weet je dat je met een waar tieneridool…
InstagramLiveRecensies

Tiny Habits @ Trix (Club): Klein maar fijn

Hun debuutalbum ligt pas volgende week in de rekken, maar Tiny Habits trekt er al een tijdje op uit om die release…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.