Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amyl and The Sniffers – “Chewing Gum”

© CPU – Senne Houben

Er hing al een tijdje heel veel in de lucht rond Amyl and The Sniffers. De Australische punkband kondigde zo bijvoorbeeld al aan dat ze later dit jaar een tourtje door Europa maakt, maar kwam niet zo heel lang geleden ook met dubbelsingle “U Should Not Be Doing That” / “Facts”. Op zich niet de twee beste nummers die het viertal op de discografie heeft staan, maar het bevestigde langs de andere kant wel het feit dat er iets op komst was. Dat ‘iets’ krijgt nu de naam Cartoon Darkness en ligt vanaf 25 oktober in de winkelrekken. Met dat derde album wil de band zijn horizonten verbreden en naar eigen zeggen een totaal nieuwe weg richting het onbekende inslaan. Een plaat die gaat over alles wat er mis is met de wereld – Amyl and The Sniffers is en blijft een punkband -, maar tegelijk ook plezant klinkt. En om dat alles nog wat meer kracht bij te zetten, is daar nu “Chewing Gum”.

Dat is uiteindelijk een toffe single, maar na de drie minuten en twintig seconden moeten we toch opnieuw toegeven dat we wederom een beetje op onze honger blijven zitten. De nieuwste creatie van Amyl and The Sniffers bevat nochtans veel dat ons fan maakt van de band; een fikse portie riffs, die ongerepte, rammelende instrumentatie en als kers op de taart Amy Taylor die er nonchalant als altijd wat overheen zingt. En toch heb je nooit echt het gevoel dat het nummer ergens heen gaat. “Chewing Gum” mist op die manier dat ruwe randje, die snedige verrassing die de Australiërs in het verleden vaker wel dan niet in hun muziek verstopten. Op het einde krijgen we wel nog een gitaarsolo en een soort stroomversnelling, maar ook dat kan de single niet per se redden. “Chewing Gum” werd zo een derde toffe single, maar echt omverblazen deed Amyl and The Sniffers met zijn voorsmaakjes nog niet.

Cartoon Darkness verschijnt op 25 oktober. Op zondag 17 november staat Amyl and The Sniffers in de Ancienne Belgique en op maandag 18 november in de Tivoli Vredenburg.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2240 posts

About author
only love <3
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 3): Stem kwijt

De laatste dag van Best Kept Secret bood zich aan als een zonnige dag en dat was al snel genieten geblazen. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Amyl and The Sniffers - “U Should Not Be Doing That” & “Facts”

Punk en Australië; het blijft een match made in heaven. Amyl and The Sniffers heeft zich doorheen de jaren steeds meer weten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single David Numwami - "Chewing Gum"

Het bestaan van een artiest is niet bij iedereen rozengeur en mannenschijn. Iemand die daar een paar liedjes over kan meezingen is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.