Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foreigner – “Turning Back The Time”

 

©CPU – Chris Stessens

De jaren tachtig waren de tijden dat bands zoals Foreigner, Toto, Whitesnake en consoorten de hitlijsten bestormden met rocksongs waarvoor de vinylpersen overuren moesten draaien. Foreigner zette de muziekwereld op zijn kop met de albums uit 1981 en Agent Provocateur uit 1984. Een opsomming maken van alle klassiekers van de band is quasi onbegonnen werk binnen de alinea die we hier als inleiding schrijven. Check gewoon de vijf topnummers eens op Spotify en je gaat de ene aha-erlebnis na de andere krijgen. De Brits-Amerikaanse band staat ondertussen al 48 jaar op de planken en denkt zeker nog niet aan ophouden.

Terugdenken aan vroegere tijden doet Foreigner daarentegen wel met de nieuwe single “Turning Back The Time”. Er zijn al een heleboel personeelswissels geweest en er zijn ondertussen al meer compilatieplaten en livealbums uitgebracht dan nieuw materiaal, maar hier komt nu dus verandering in. Met de nieuwe song zitten we opeens weer midden in de jaren tachtig van Magnum P.I, The A-Team en Knightrider. Het typische, cleane pianogeluid is de logische intro waarop direct de gitaarpartij volgt en het verhaal over vervlogen tijden. The Beatles konden volgens het refrein nog in zwart-wit op tv bekeken worden, tenminste als je het geluk had net dan voor het toestel te zitten. Uiteraard barst de nieuwe song na een tijdje uit en luisteren we gewoon naar een schijf die het best goed zou doen in grote stadions waar tijdens het weekend American football of baseball wordt gespeeld. Het obligate bruggetje en de gitaarsolo ontbreken ook niet en op het einde deemsteren de instrumenten een voor een zachtjes weg. Gaat Foreigner hiermee nieuwe zieltjes winnen? Zeker niet, maar de jongere generaties zullen nog altijd ten volle genieten van de monsterhits uit de jaren tachtig. Het lied is een nostalgische trip naar het verleden en dat moet af en toe gewoon kunnen.

In oktober komt Turning Back The Time uit. Er staan veelal herwerkingen van oudere songs op, maar de gelijknamige single is wel spiksplinternieuw!

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 3): Helse hitte en nieuwe headliners

Met de zonnecrème in de ene hand en het flesje water in de andere, trotseerden de moedigste metalheads de duivelse warmte van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.