Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pendulum & Joey Valence & Brae – “Napalm”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Sinds Pendulum weer sporadisch optreedt als liveband, begint de drum-‘n-bassgroep opnieuw aan relevantie te winnen. Het feit dat het dancegenre momenteel een revival doormaakt, helpt het trio zijn pioniersstatus te verzilveren. Net als The Prodigy richtte het vijftal zich nooit volledig op dance. Door gitaren en krachtige drums toe te voegen, wist ze in de jaren 2000 ook een jong gitaarminnend publiek aan zich te binden. Dat ze daarom twee maanden geleden de Marquee op Graspop Metal Meeting mocht afsluiten, was dan ook geen verrassing. De tieners van toen zijn inmiddels kloeke dertigers en veertigers die graag worden meegesleept door nostalgie. Voor de volgende single werkte ze samen met Joey Valence & Brae, een Amerikaans hiphopduo dat sterk doet denken aan de Beastie Boys.

Een krachtigere track dan “Napalm” om de dag mee te beginnen, ga je momenteel niet vinden. Binnen nog geen tien seconden wordt de eerste breakdown als een bommetje gedropt. De tweede volgt in hetzelfde tempo, maar door de toevoeging van schurende electrogeluiden komen de figuurlijke gassen van het oorlogsmaterieel volledig vrij. Halverwege bouwt Pendulum op naar een tweede climax, die live ongetwijfeld zal uitmonden in een sitdown en een meedogenloze moshpit. De regel ‘Drop bombs without to go napalm’ luidt het begin van dit hoogtepunt in. Daarna blijft de track hetzelfde stramien volgen, maar deze samenwerking is in ieder geval een win-winsituatie voor beide partijen. Naast drum-‘n-bass is ook nu-metal bezig aan een opvallende opmars, en deze track past perfect in dat universum.

Pendulum heeft voorlopig nog geen tourplannen. Joey Valence & Brae speelt dit najaar in Doornroosje (18/11), Paradiso Tolhuistuin (19/11) en de Orangerie van Botanique (21/11).

Pendulum: Facebook / Instagram / Website
Joey Valence & Brae: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rampage Open Air 2024 (Festivaldag 3): Van uitbollen geen sprake

Geduld is een schone deugd: na drie dagen op de wei van het Kristalpark piepte de zon steeds meer door het wolkendek…
Features

Nabeschouwing Graspop Metal Meeting 2024: Kop of recycleerbare munt

Nu we de laatste moddersporen uit onze kleren en poriën hebben geschrobd, ligt de 27ste editie van Graspop Metal Meeting definitief achter…
InstagramLiveRecensies

Pinkpop 2024 (Festivaldag 2): Anticlimax tot de max

Pinkpop maakte de afgelopen vierentwintig uur een heuse fysieke transformatie door. Waar het festivalterrein op de eerste dag nog vol plassen en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.