Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single 1991 & Alex Hosking – “Jungle”

1991: we zien niet direct in waarom je een jaartal als artiestennaam zou kiezen en kennen niet veel andere voorbeelden, maar na wat rekenwerk ken je wel meteen de leeftijd van de Britse drum-‘n-bassproducer. Dat zijn genre aan een opmars bezig is, moeten we je niet meer vertellen. Zijn remix van “Perfect (Exceeder)” werd zelfs al door David Guetta op de mainstage van Tomorrowland gedropt. Verder geniet de man ook full support van grootheden als Sub Focus en Dimension, met wie hij regelmatig op tour trekt onder de Worship-vlag. “Chant” schopte het in die sets tot veelgebruikte intro, en ook nieuwe release “Jungle” kwam de afgelopen maanden al geregeld terecht in de mix van eerdergenoemde artiesten.

Het nieuwe nummer een banger noemen, dat mag gerust, al speelt het feit dat we het al een aantal keer live hoorden misschien ook wel mee. De Australische zangeres Alex Hosking is meestal te horen in houseproducties, maar nu zet ze ook eens stapje richting het veel snellere dnb. Haar ietwat gepimpte stem is enorm catchy en weet ons in slechts vier regels tekst een duidelijke boodschap te vertellen, namelijk dat eenzaamheid en onzekerheid een jammerlijke realiteit zijn in de huidige maatschappij en dat het ‘zijn’ soms wat kan aanvoelen als overleven. Een sombere boodschap, die nagenoeg niet ondersteund wordt door de ophypende en energieke beats van 1991. Uitzonderlijk zijn de baslijnen en de ritmes niet, maar de akkoorden zijn uiterst aanstekelijk, het geheel klopt helemaal en dat maakt van “Jungle” een uitstekende schijf.

1991 staat deze zaterdag (24 augustus) op High Tea Festeaval in Amsterdam en op 17 oktober met zijn Worship-collega’s op ADE.

1991: Facebook / Instagram
Alex Hosking: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Macky Gee - "I Miss The Old Macky"

‘When I say Macky, you say Gee!’: het is een leuze die liefhebbers die regelmatig naar grotere drum-‘n-bassfeesten gaan al wel eens…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dimension & Sub Focus & NGHTMRE - "Angel" (feat. Mougleta)

Dimension en Sub Focus: het is een gouden duo dat keer op keer weet te bevestigen. Of je nu “Desire“, “Ready To…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Primate - "Wanted"

Iedereen heeft tijd nodig om zijn eigen weg te vinden, zo ook Primate. Op elfjarige leeftijd startte hij met het maken van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.