Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gurriers – “No More Photos”

© AFF – Senne Houben

Terwijl IDLES, Fontaines D.C. en, in mindere mate, Wet Leg de postpunkwereld zijn ontgroeid, staat een nieuwe generatie klaar om de underground wakker te schudden. Gurriers is daar een van. Net als Fat Dog hebben deze Ieren nog geen debuutalbum. Met vier singles (“Des Goblin“, “Close Call“, “Approachable” en “Top Of The Bill“) en een sterke livereputatie houden ze de machine draaiende. Gurriers was begin deze zomer nog te zien op Dour en Absolutely Free Festival, en vorig jaar op Pukkelpop en in hun beginperiode op Left of the Dial. Niet de minste festivals om je carrière mee te starten, terwijl die eigenlijk nog moet beginnen. Vrijdag de dertiende september wordt echter Gurriers’ geluksdag, want dan verschijnt Come and See.

Het gebruik van smartphones in clubs en op concerten blijft een controversieel discussiepunt dat de beleving kan maken of breken. Als het aan Dan Hoff ligt, worden die toestellen zonder pardon verbannen. De scheurende noiseriffs van “No More Photos” wekken dan ook de drang op om ze op de grond te smijten en er vervolgens nog eens keihard op te stampen, zodat ze zeker niet meer werken. Door de ruwe vervorming klinkt het alsof hij door een megafoon schreeuwt, wat het rebelse karakter van Gurriers benadrukt. De uptempo punkdrum- en baslijnen geven de track echter een dansbaar karakter, waardoor Gurriers een gezonde balans weet te behouden tussen rebellie en radiovriendelijkheid. Toch zien we deze track eerder opduiken in avondlijke playlists dan in de reguliere dagrotatie.

De release van Come and See op vrijdag 13 september wordt gepromoot met shows in Toekomst Muziek (9/10), EKKO (10/10), VERA (11/10), Here’s The Thing (12/10) en de AB Club (14/10).

Facebook / Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Absolutely Free Festival 2024 (Festivaldag 1): Gitaren voor Palestina

Twee weken voor Limburg in het teken staat van Pukkelpop, vindt een paar tientallen kilometers buiten Kiewit Absolutely Free Festival plaats. In…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 3): Stem kwijt

De laatste dag van Best Kept Secret bood zich aan als een zonnige dag en dat was al snel genieten geblazen. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gurriers - "Approachable"

Gurriers zit op een muzikale hogesnelheidstrein. De Ieren werken ijverig verder aan hun debuutalbum, maar zijn zich nu al volop aan het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.