Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coldplay – “WE PRAY” (feat. Little Simz, Burna Boy, Elyanna & TINI)

© CPU – Nathan Dobbelaere

In 2000 stond Coldplay op Pukkelpop en enkele maanden later mochten de Britten eveneens in de Ancienne Belgique vertoeven. De rest van het verhaal is algemeen bekend en twee jaar terug stond de ultrapopulaire groep maar liefst vier keer in het Koning Boudewijnstadium in het teken van Music of the Spheres. Chris Martin en co zijn intussen nog steeds op tournee met die plaat, maar opvolger Moon Music ligt intussen naarstig te wachten op zijn release. De twee platen zullen vanaf oktober samen live gevierd worden, al wordt single “feelslikeimfallinginlove” ook al een tijdje live gespeeld. Dat nummer deed het ons niet meteen warm krijgen voor Moon Music, maar gelukkig herpakt de groep zich op hun nieuwe single.

Ook “WE PRAY” werd al eens live gebracht. Tijdens hun show op Glastonbury bracht Coldplay Little Simz op het podium voor deze track, maar op de studioversie worden de Britse band en de Britse rapper ook bijgestaan door de Nigeriaanse zanger Burna Boy, de Palestijns-Chileense singer-songwriter Elyanna en de Argentijnse artieste TINI, die vroeger bekend was als Violetta uit de gelijknamige Disney Channel serie. Een heel diverse line-up en zo toont Coldplay nog maar eens hoe ze hun connecties van over de hele wereld mooi kunnen samenbrengen en organisch laten samenstromen, zoals de groep ook deed op Everyday Life. Van Elyanna en TINI is er trouwens voorlopig niet zo heel veel te horen op “WE PRAY”, maar er volgen nog andere versies van het nummer waarop zij met soloverses te horen zullen zijn.

“WE PRAY” gaat, zoals te verwachten, over bidden. Coldplay en vrienden bidden voor vrijheid en vertrouwen. ‘Pray I judge nobody and forgive me my sins’, klinkt het uit de mond van Martin en later vult Simz aan met ‘Pray I speak my truth and keep my sisters alive’. De tekst in de strofes is duidelijk en wordt aangevuld met een aanstekelijk refrein. Het politiek getinte nummer heeft dankzij de vele strijkers al snel een redelijk hoog dramagehalte, maar daar wordt op het einde met een koor toch nog een schepje bovenop gedaan. Een hele resem ‘La-la-la’s’ zorgen in het slotstuk voor een euforisch gevoel zonder echt over de top te gaan. “WE PRAY” is een sterke Coldplay song en ondanks dat we graag hier al wat meer van Elyanna en TINI hadden gehoord, mag het eindresultaat er zeker en vast zijn.

Moon Music verschijnt op 4 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1241 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coldplay - "feelslikeimfallinginlove"

Coldplay staat er de laatste jaren nogal bekend om slechte muziek uit te brengen en deed dat onder andere met Music of…
AlbumsRecensies

RM - Right Place, Wrong Person (★★★★): Zoektocht naar een identiteit

Kim Nam-joon, beter gekend als RM, debuteerde in 2013 met BTS. Ondertussen behoort die Zuid-Koreaanse groep tot een van de grootste die…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Little Simz - Drop 7 (★★★½): Onverwachts, maar daarom niet minder welgekomen

De leukste dingen in het leven komen er als je ze niet verwacht, en al zeker als je ze van Little Simz…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.