Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Primate – “Wanted”

Iedereen heeft tijd nodig om zijn eigen weg te vinden, zo ook Primate. Op elfjarige leeftijd startte hij met het maken van muziek, maar toen nog in een heel allround aanpak. Doorheen de jaren draaide hij op kleine events en detecteerde de Gentse producer zijn passie voor drum-‘n-bass. Ondertussen groeide de jongeheer uit tot een van de grotere talenten van ons land en staat hij meer wel dan niet in groot lettertype van Belgische raves. Enkele dagen terug bracht hij het ooit zo underground jump up-genre nog, samen met Captain Bass, naar de Boiler Room van Pukkelpop. Nu volgt de eerste van de vele ID’s die daar de revue passeerden.

Waar we de vroege Primate vooral kenden als pure jump up, wat zoveel wil zeggen als gekke bliepjes en soundeffecten met een scherpe, duidelijke drum-‘n-bassbeat eronder, pakt hij het de laatste maanden wat melodischer aan. Zo ook bij het nieuwe “Wanted”, dat noemenswaardige verses bevat waarin hij de echte drop laat voorafgaan door een behoorlijk uitgesponnen melodie. Het chaotische nummer switcht voortdurend tussen verschillende drops en geluidjes, terwijl aan het einde ook de melodie nog eens uitgewerkt wordt in een euforische vocaldrop. Zo horen we referenties aan IMANU, Used en Bou, maar blijft het aan het einde van de intense rit toch vooral een mini-compilatie van waar Primate tegenwoordig voor staat. Je dagelijkse shot adrenaline is bij deze gearriveerd; geniet ervan!

Primate speelt zaterdag (24 augustus) op Bad Habitz Festival in Antwerp Expo. Op 14 september trekt hij naar Eupen voor Next Dimension Open Air.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Macky Gee - "I Miss The Old Macky"

‘When I say Macky, you say Gee!’: het is een leuze die liefhebbers die regelmatig naar grotere drum-‘n-bassfeesten gaan al wel eens…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dimension & Sub Focus & NGHTMRE - "Angel" (feat. Mougleta)

Dimension en Sub Focus: het is een gouden duo dat keer op keer weet te bevestigen. Of je nu “Desire“, “Ready To…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single 1991 & Alex Hosking - "Jungle"

1991: we zien niet direct in waarom je een jaartal als artiestennaam zou kiezen en kennen niet veel andere voorbeelden, maar na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.