Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stateside – “Thirty Mile Stretch”

Stateside is een band uit het progressieve Californië, de staat waar skateboards en surfplanken per lopende meter worden verkocht. Er zijn best een heel aantal bands die zich dezelfde groepsnaam heeft toegeëigend, maar wij hebben het hier wel degelijk over een Amerikaans kwintet dat pretpunk maakt. De band is in Europa (nog) niet echt bekend, dus luister zeker eens naar de eerste ep It’s What We Do die uitgebracht werd in 2023. Je hoort direct aan de fun in de muziek dat het vijftal is opgegroeid in The Golden State waar de zon altijd in het zenit staat en de palmbomen groener zijn.

“Thirty Mile Stretch” begint direct met een snoeihard gitaargeluid en een vette roffel op de drums. En dan het eeuwenoude trucje waar de gitaar enkele seconden alleen herrie maakt om dan de zang in te zetten. Bands zoals NOFX en Rancid bedienden zich er ook al van en bij Stateside draait het ook als een tierelier. Het is het soort nummer waar het publiek, gekleed met schoeisel van Vision Street Wear en ellenlange T-shirts van Vans, na nog geen minuut staat te zweten en te lijden in een reusachtige moshpit. De skateboards van Santa Cruz en Alien Workshop steken een halve meter boven de rugzakken van Element uit. Het lijkt hier wel een reclameboodschap, maar het is gewoon een voorstelling van de sfeer die de nieuwe single uitdraagt. Na een dikke twee minuten krijgen we het bruggetje dat opnieuw ondersteund wordt door zware roffels op de snaredrum en is er nog een laatste minuut over om helemaal los te gaan. Is het origineel? Bijlange niet! Is het gewoon pretpunk zoals het hoort? Zeker weten!

Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stateside - "Since Last Season"

Stateside is een Amerikaans kwintet dat woont boven een van de grootste breuklijnen op deze blauwe knikker. Het staat in de sterren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.