Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gabriel Rios – “La bolsa”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Ondanks dat het helemaal niet zo oud aanvoelt, viert “Gold” dit jaar zijn tiende verjaardag en is “Broad Daylight” al meer dan dubbel zo oud; om maar te zeggen dat Gabriel Rios al een hele tijd een vaste waarde is binnen ons muzieklandschap. Maar de Puerto Ricaanse Belg denkt gelukkig nog altijd niet aan stoppen, want later dit jaar trekt hij met alweer zijn zesde studioalbum door Vlaanderen en omstreken. Voor Playa Negra blijft Rios, na het succes van Flore, opnieuw trouw aan het Spaans; en zo komt zijn muziek toch nog altijd het best over. Na “Pedacito de papel” en “Marcela” komt de man nu met derde en laatste voorsmaakje “La bolsa” op de proppen.

Die nieuwste creatie ligt eigenlijk vooral perfect in lijn met zijn recentste plaat, al gaat het er ook een stukje intenser aan toe. Het ligt er alleen niet vingerdik op, want in “La bolsa” is het enkel een dromerige gitaartokkel die de boel aan elkaar bindt. Het is dus vooral de combinatie met Rios’ stem die ervoor zorgt dat de single zonder dat je het goed en wel beseft onder je huid kruipt. Terwijl je dus vooral luistert naar die twee elementen, gebeurt er ook op de achtergrond heel wat interessants, zoals bijvoorbeeld het subtiele gebruik van autotune of een verloren gelopen Spaanse gitaar. Op die manier werd “La bolsa” een erg interessant nummer, dat niet alleen blijft hangen, maar ook gewoon weet te intrigeren.

Playa Negra verschijnt op 20 september. Je kan Gabriel Rios dit najaar op een elftal plekken doorheen de Lage Landen aan het werk zien; alle data vind je terug op zijn website.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2242 posts

About author
only love <3
Articles
Related posts
LiveRecensies

Gent Jazz 2024 (Festivaldag 3): En toen werd er gedanst

Zoals het in de Tour De France op maandag rustdag was, was dat op Gent Jazz afgelopen zondag het geval. Na onder…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Birdy, Laufey, Rodrigo y Gabriela en meer naar Gent Jazz!

We keken met aankondigingen van Bill Frisell Trio, Diana Krall, Jamie Cullum, Patrick Bruel en AIR al uit naar de volgende namedrop van…
InstagramLiveRecensies

Moen Feest (Festivaldag 2): To the Moen and back

In het West-Vlaams betekent ‘moen’ zoveel als moeten. Het is toevallig ook de naam van een landelijk dorpje dat zich meer en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.