Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beth Hart – “Wonderful World”

© CPU – Ymke Dirikx

Er zijn veel artiesten die zichzelf fysiek en mentaal bijna de vernieling inreden, maar net op tijd een bocht van 180 graden maakten en tot loutering kwamen. Beth Hart is een rasartiest die haar demonen onder controle kreeg, mede dankzij de doodeerlijke songs die ze schreef over de moeilijke perioden tijdens haar leven. Zet gerust “Bad Woman Blues” eens op en raak overtuigd van de eerzame oprechtheid van de Amerikaanse zangeres. Met “Little Heartbreak Girl” en “You Still Got Me” bracht de dame de voorbije maanden al twee prachtige singles uit die het nieuwe album You Still Got Me aankondigen.

En nu vergast Hart ons op de derde vooruitgeschoven single, “Wonderful World”. De song begint met een rustige gitaarstuk en na enkele seconden volgt de stem als een klok van de zangeres reeds. Een stem is een fysiek geschenk van de goden en kan je enigszins oefenen, maar Beth Hart lijkt altijd zo moeiteloos alle noten te halen. Ook op “Wonderful World” worden alle toonhoogtes vlak na elkaar gezongen en beseffen we onmiddellijk weer wat een fantastische zangeres ze eigenlijk is. De drums komen erbij en tikken bedeesd en bedaard op de metalen zijkanten van de snaredrum. De eerste keer dat het refrein wordt ingezet, barsten ook de drums uit om zich na twintig seconden weer te laten uitbollen. Dat refrein is trouwens ontzettend meeslepend en de gitaarsolo is opnieuw van een torenhoog niveau. Na drie minuten volgt een fantastische achtergrondzang terwijl de gitaarsolo op het achterplan blijft resoneren. Rond de vierde minuut lijkt het nummer te stoppen, maar neemt Hart nog even het laatste woord om de luisteraar uitgeleide te doen. Het lijkt alsof je een boeiend gesprek over het Leven met grote L hebt gehad en je nadien tot aan de voordeur van Hart wordt begeleid. Hart wuift je uit tot je uit het zicht bent en je jezelf realiseert dat je een beter mens bent geworden. Héél knap lied!

We hebben eindelijk een releasedatum gekregen voor de nieuwe plaat You Still Got Me. Op 25 oktober wordt de plaat voorgesteld. We zijn ontzettend benieuwd naar de samenwerkingen met Slash en blueslegende Eric Gales. De grootse dame zelf beleven kan op 26 november in de Capitole in Gent.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beth Hart – “You Still Got Me"

Het blijft voorlopig nog gissen of er een nieuwe Beth Hart-plaat zit aan te komen en zo ja, wanneer die dan precies…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beth Hart - "Little Heartbreak Girl"

Vorig jaar gaf Beth Hart nog een geweldig concert in de Stadsschouwburg van Antwerpen, waar ze ons met haar stem zowel ontroerde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Walter Trout - "Broken" (feat. Beth Hart)

In de blueswereld worden maar weinig gitaristen zo gerespecteerd als Walter Trout. De Amerikaan speelde onder meer met legendarische acts als Canned…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.