Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yoa – “Le collectioneur”

© Lara Denova

Franse chanson zit anno in 2024 weer meer dan ooit in de lift, dankzij de internationale doorbraken van onder andere Zaho de Sagazan of de Brusselse Iliona. Opvallend daarbij is dat een nieuwe garde artiesten zich niet enkel beperkt tot het verleden, maar geheel op hun eigen manier het genre nieuw leven inblaast. Zo ook de Franse zangeres Yoa, die eerder dit jaar met haar ep Nulle de aandacht trok bij onze zuiderburen en er ondertussen geldt als hét talent om in de gaten te houden. Met “Matcha Queen” heeft ze er namelijk al een bescheiden radiohit te pakken en mocht ze op toonaangevende festivals zoals Rock en Seine zichzelf voorstellen. Dankzij een uitnodiging van het gerenommeerde platform COLORS kan haar internationale doorbaak in een stroomversnelling terechtkomen.

“Le collectioneur” valt vanaf het begin meteen op door de sobere en tegelijk groots klinkende productie. Een pianomelodie wordt her en der aangevuld met subtiele elektronische elementen, die de perfecte achtergrond vormen voor de vertederende stem van Yoa, die je op haar beurt in nog geen drie minuten bijna moed influistert en je vanaf de eerste tonen weet te ontroeren. Zelf beschrijft de Franse nieuwkomer de single als het belangrijkste nummer uit haar leven en die woorden krijgen na een luisterbeurt meteen een andere betekenis. Je hoort elke emotie in haar stem en kan niet anders dan besluiten dat deze zangeres gemaakt is voor het grotere werk.

Op vrijdag 15 november staat Yoa op Fifty Lab Music Festival in Brussel voor haar eerste Belgische show ooit. Tickets zijn reeds te koop.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1861 posts

About author
aka fantom
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.