Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bryan Ferry – “Star”

Het meesterbrein achter de art- en glamrock van Roxy Music, Bryan Ferry, heeft door de decennia heen een onuitwisbare stempel gedrukt op de rockgeschiedenis. Bekend om zijn kenmerkende vibrato en stijlvolle uitstraling, verkende Ferry met zijn band grenzeloze artistieke mogelijkheden, waarbij hij genres naadloos vermengde en verleidelijke, soms mysterieuze soundscapes creëerde. Na zijn indrukwekkende loopbaan met Roxy Music, bloeide Ferry verder als soloartiest open, waarbij hij zijn elegante muzikale identiteit bleef herdefiniëren. Het bleef bijna tien jaar stil op het vlak van nieuwe muziek, maar zie hier; het wachten wordt beloond!

“Star” klinkt als een dreigende droom, voortgestuwd door pulserende ritmes en bezwerende melodieën. Aanvankelijk klinkt het als een futuristische mengelmoes waar synthesizers en beats de wet bepalen. Een schets die uit het brein van Trent Reznor en Atticus Ross komt zo blijkt. Maar zachtjes aan transformeert het onder Ferry’s leiding tot een donkere en betoverende ode aan vervreemding. Met Amelia Barratt, de kunstenaar en schrijver aan zijn zijde, creëert Ferry een intens duet dat balanceert tussen kunst, muziek en poëzie. De productie is strak, maar niet zonder emotie; de track ademt een sinistere, haast post-apocalyptische sfeer, waarin Ferry’s bariton zich verstrengelt met de etherische stem van Barratt. Wie dacht dat Ferry zou rusten op zijn lauweren en op veilig zou spelen denkt beter twee keer na. “Star” voegt een heel eigentijdse twist toe aan de muzikale capaciteiten van de artiest.

De single maakt deel uit van het aankomende album Retrospective: Selected Recordings 1973-2023, een compilatie die de breedte en diepte van Ferry’s indrukwekkende carrière verkent. Met 81 tracks beslaat het album vijf decennia en zestien soloalbums, en brengt het verhaal van deze muzikale kameleon tot op heden. Naast de nieuwe single bevat het album een geherinterpreteerde versie van “She Belongs To Me”, een eerbetoon aan zijn lang gekoesterde bewondering voor Bob Dylan. Retrospective: Selected Recordings 1973-2023 ligt op 25 oktober in de winkel.

Facebook / Instagram / X / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Mitski - "Star" & "Heaven"

Vorig jaar stond de Japans-Amerikaanse zangeres Mitski nog in een hopeloos uitverkochte Chapiteau tijdens Les Nuits Botanique met haar recentste langspeler Laurel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Forenzics - "Chances Are"

Neem Tim Finn en Eddie Rayner en voeg daar Noël Crombie én Roxy Music’s Phil Manzanera aan toe en je krijgt Forenzics….
AlbumsRecensies

The Psychedelic Furs – Made of Rain (★★★½): Dertig jaar wachten waard

Na bijna dertig jaar verblijdt The Psychedelic Furs hun fans met een nieuw album. Er staan geen nieuwe “Heaven“ of “Pretty in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.