Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Godspeed You! Black Emperor – “GREY RUBLLE – GREEN SHOOTS”

© CPU – Mathias Verschueren

Godspeed You! Black Emperor bestaat dit jaar dertig jaar, maar de Canadese postrockers doen niet mee aan een commercieel jubileumfeest. Het feit dat het gezelschap vandaag de dag nog steeds een klinkende naam is, is op zich al een opmerkelijke prestatie. De muziek die ze uitbrengen, is immers bedoeld voor ‘moeilijke mensen’ met afgetrainde oren. Door de jaren heen is de ene release beter ontvangen dan de andere, maar dat G_d’s Pee AT STATE’S END! een voltreffer was, daarover was iedereen het eens. Ook hun liefde voor onafhankelijke clubs en venues blijft onverwoestbaar, zoals blijkt uit de back-to-basics show in 4AD. Voor de aankomende herfsttournee staan enkele van Europa’s mooiste clubzalen op het programma, waar nieuwe muziek ten gehore zal worden gebracht.

Aan de onheilspellende intro te horen, lijkt “GREY RUBLLE – GREEN SHOOTS” een veelbelovende opener voor de clubshows te worden. Vergezeld van vertrouwde beelden van bosbranden zal Godspeed You! Black Emperor meteen iedereen op scherp zetten en duidelijk maken dat de show geen gemakkelijke ervaring zal zijn. Ondanks de dreigende sfeer kan er uit de smeulende assen ook iets moois bloeien, wat de track typeert. De hoge, gelaagde gitaarpartijen voegen een hoopvolle ondertoon toe, die de band stelselmatig aanwakkert. Deze balans tussen gecontroleerde dreiging en hoop vormt de kern van de muziek en weerspiegelt de complexiteit en diepgang die fans van de Canadezen gewend zijn.

No Title As of 13 February 2024: 28,340 Dead verschijnt op 4 oktober. Het album wordt live gepromoot in Paradiso (15/10) en de Ancienne Belgique (16/10).

Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Godspeed You! Black Emperor @ 4AD: Intieme setting, verrassende set

Zo’n twee jaar geleden werden we verheugd door dubbel nieuws: een nieuw album en een nieuwe tour van Godspeed You! Black Emperor….
AlbumsRecensies

EF - We Salute You, You and You! (★★★★): Postrockhelden keren terug door de grote poort

Het Zweedse EF heeft ondertussen ondertussen al meer dan vijftien jaar dienst op de teller staan. De groep uit Göteborg lastte sinds…
InstagramLiveRecensies

Godspeed You! Black Emperor @ Botanique (Scène Parc): Spanning in de lucht, spanning op het podium

Canadese postrockers van Godspeed You! Black Emperor staan bekend om hun relatieve anonimiteit. Niet omdat ze onbekend zijn, integendeel. Het postrockgenre ligt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.