Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Manu Chao – “Tu Te Vas” (feat. Laeti)

© CPU – Sam De Boeck

Manu Chao heeft al aangekondigd dat zijn nieuwe plaat Viva Tu uitgebracht wordt op 20 september. De vroegere frontman van Mano Negra heeft solo onwaarschijnlijk gigantische successen gekend met zijn platen Clandestino uit 1998 en Próxima Estación: Esperanza uit 2001. Werkelijk de hele wereld zong zijn songs overal mee. De Frans-Spaanse artiest maakte nadien nog enkele platen die de formidabele triomf van deze twee eerste lp’s niet konden overtreffen, maar hij heeft sowieso een reusachtige stempel gedrukt op de muziekwereld. Met “Viva Tu” en “Sao Paolo Motoboy” werden al twee singles vooruitgeschoven van een nieuw album dit jaar en nu komt daar “Tu Te Vas” bij, een samenwerking met de Franse zangeres Laeti.

Bij Manu Chao krijg je als luisteraar het gekke gevoel dat je de muziek al eens gehoord hebt, maar dat het toch alweer fris, zomers en nieuw klinkt. De trukendoos van Manu Chao is nog steeds dezelfde: een tropisch gitaarstukje, fluitjes en geluid van bliepjes op de achtergrond en de man zelf die eerder een verhaal vertelt dan dat hij zingt. Voor de nieuwe song opteert Chao voor een duet met Laeti, een artieste uit Parijs die haar eigen songs vol rock, pop, soul, jazz en Afrikaanse invloeden duwt. De man combineert ook graag talen. Zo kiest hij deze keer zelf voor Spaans, waar Laeti het refrein en enkele strofen opfleurt met de Franse taal. Chao en Laeti geven elkaar ook netjes de ruimte om hun vertelkunst apart te etaleren. Het is alsof de tijd heeft stilgestaan voor Manu Chao, waarmee we bedoelen dat er niets vernieuwend te bespeuren valt in zijn composities. Het is gewoon steeds meer van hetzelfde, maar datzelfde is zo energiek, sprankelend en zonnig dat we eigenlijk niets nieuw van de man willen.

Op 20 september meer van Manu Chao in de vorm van een lp met de titel Viva Tu.

Manu Chao: Facebook / Instagram / X / Website
Laeti: Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Manu Chao - "Sao Paulo Motoboy"

Het is ondertussen van 2007 geleden dat Manu Chao nog eigen muziek heeft uitgebracht. We laten dan wel Inna Reggae Style, de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Manu Chao - "Viva Tu"

Eind jaren tachtig was er een band met de naam Mano Negra die opeens hitjes scoorde met nummers als “Mala Vida“, “King…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.