Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tucker Zimmerman – “Burial At Sea” (feat. Big Thief, lji & Twain)

©Dirk Leunis

Tucker Zimmerman, een in Californië geboren folkmuzikant, woont en leeft op zijn 83 in België. Sinds zijn debuutalbum Ten Songs uit 1969 staat hij in de schijnwerpers van de folkwereld. Ondanks zijn sporadische releases over de jaren, heeft hij altijd de aandacht weten vast te houden van zowel fervente muziekliefhebbers als hedendaagse artiesten. Onder deze artiesten bevindt zich de band Big Thief, die Zimmerman beschouwt als een van de grootste songwriters aller tijden. Dit wederzijdse respect leidde tot een samenwerking die zijn weerga niet kent; de band vergezelde Zimmerman in de studio voor zijn nieuwste album, Dance Of Love.

Met “Burial At Sea” werpt Zimmerman een liefdevolle, ingetogen blik op de complexiteit van het leven. De invloed van Big Thief is onmiskenbaar aanwezig, maar toch blijft Zimmermans karakteristieke stem de kern van het geheel. Muzikaal gezien ademt het de rust van een late zomermiddag, met melodieën die lijken te walsen op het ritme van de golven. De folk klanken hebben een ruwe rand, maar stralen een sereniteit uit die alleen doorleefde wijsheid kan produceren. Er zit nergens haast achter, noch bombastische uithalen, maar wel een kalmte die des te krachtiger resoneert door zijn eenvoud.

Dance Of Love verschijnt op 11 oktober via 4AD.

Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Lowlands 2024 (Festivaldag 1): Lage landen, hoge kwaliteit

Sinds 1993 verrijst er elk jaar aan het einde van de zomer in de velden van Biddinghuizen een heus festivaldorp op. Wat…
InstagramLiveRecensies

Big Thief @ OLT Rivierenhof: De piek nog niet bereikt

Het kwam als een verrassing om Big Thief op de zomerprogrammatie van OLT Rivierenhof te zien staan. Een dikke twee maanden geleden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adrianne Lenker - “Once A Bunch”

Het was een van de meest betoverende concerten die we afgelopen jaar al meemaakten, dat van Adrianne Lenker in het Koninklijk Circus….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.