FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Am Ring kondigt eerste namen aan voor haar veertigjarig jubileum in 2025

© Thomas Rabsch

De laatste zonnestralen van de zomer zijn nog niet eens verdwenen, maar Rock am Ring gooit nu al de eerste lading namen voor hun jubileumeditie van 2025 op tafel. Terwijl de festivalweides elders nog in het stof bijten, kondigt dit Europese zwaargewicht niet alleen nieuwe bands aan, maar ook een extra stage — de vierde in de geschiedenis van het festival.

Aan het einde van de editie van dit jaar werd Slipknot reeds aangekondigd als eerste headliner. Nu is het Bring Me The Horizon die zich als headliner bij het feestgedruis van 2025 voegt. Exclusief, onmisbaar en absoluut onweerstaanbaar: de enige show op het Europese vasteland volgend jaar gaat de Nürburgring op zijn grondvesten doen daveren. En alsof dat nog niet genoeg is, maakt ook Sleep Token zich op voor hun enige Europese optreden in 2025.

En dan is daar Biffy Clyro. Deze Schotse titanen, geliefd in zowel het Verenigd Koninkrijk als Duitsland, zetten voor het laatst voet op Belgische bodem in 2017, maar zijn wel van de partij in Duitsland. Verder op de affiche: IDLES, dat het postpunkvuurwerk laat knallen, K.I.Z. met provocatieve beats, A Day To Remember dat de mix van hardcore en poppunk loslaat, en Lorna Shore, klaar om een deathcore-tsunami te ontketenen. Ook The Warning, een Mexicaans rockfenomeen, krijgt een plek op de epische affiche, net als Beatsteaks, Feine Sahne Fischfilet, Jinjer, Powerwolf en The Ghost Inside.

Wie erbij wil zijn, moet snel zijn. Meer dan 55.000 fans hebben hun tickets al veiliggesteld, en dat voordat de grote bommen op de line-up vielen. Voor een festival dat meestal pas de poorten van de ticketverkoop opent ná de grote namen, is dit een ongekende rush. Het Pinksterweekend van 2025 belooft er eentje voor de festivalgeschiedenisboeken te worden.

Rock Am Ring vindt plaats van vrijdag 6 tot en met zondag 8 juni. Voor meer info en tickets kan je terecht op de website van het festival.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 4): Sterren tellen

Vier dagen Rock Werchter, dat is vier dagen muzikaal genot, maar ook een beetje afzien. De vermoeidheid begon gisteren – althans aan…
Features

Nabeschouwing Graspop Metal Meeting 2024: Kop of recycleerbare munt

Nu we de laatste moddersporen uit onze kleren en poriën hebben geschrobd, ligt de 27ste editie van Graspop Metal Meeting definitief achter…
FeaturesUitgelicht

Rock Werchter 2024: Deze acts speelden afgelopen jaar al in België en maakten indruk

Met nog minder dan twee weken te gaan kan het aftellen naar Rock Werchter 2024 nu écht beginnen. En hoewel een festival…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.