Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elmer – “platland”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Taylor heeft haar Swifties, Beyoncé haar BeyHive en Elmer haar Sukkels, die ze ook wel eens Ramptoeristen noemt. Dat alleen al toont aan dat de Nederlandse Merel Pauw niet een doordeweekse artiest is. Bij alles is er wel een hoekje af, vaak op de grens tussen gek en geniaal. Elmer speelt met verwachtingen, hokjes, gender en alles waar er eens goed aan gerammeld kan (moet) worden. In hun teksten is de rapper soms kritisch (zoals op “Politiek Statement” of “Sorry“), soms heel onnozel (zoals op “Je Vader” of “Suzan & Freek“), maar meestal worden de twee gecombineerd, want ook de grenzen tussen kritisch en onnozel vervagen soms. Vorig jaar verschenen de ep’s Nothing Ontploffing en Elmers, waarna Elmer opnieuw de studio indook om nieuwe muziek te maken en zo mogen we ons in oktober aan de eerste langspeler verwachten.

Dit keer geen tekst over hoe fantastisch het gaat na iemands overleiden of over een paniekaanval tijdens seks, maar gewoon over stampen op een plat land. “platland” is dan ook een treffende titel voor het nummer waarop Elmer in dialoog gaat met enkele vrolijke stemmen. Veel opvallende teksten komen er echter niet aan te pas, want de track lijkt zich vooral muzikaal te ontplooien. ‘Dit land is plat, dit land is plat…’ met gewoon wat platte beats en een goeie drop. Het is een ietwat vreemde song, waarbij er op het einde nog een stevige schep bovenop wordt gedaan. De beats zijn echter nogal plat, maar als we de tekst erbij nemen lijkt het dan weer een gevatte grap. Desondanks niet het beste werk van Elmer, maar live wordt het ongetwijfeld stampen tot het land plat is.

“platland” is het eerste voorproevertje van platland, het debuutalbum van Elmer, en dat zal te beluisteren zijn vanaf 18 oktober.

Instagram / TikTok / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1253 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elmer - "haat"

Wie Elmer nog niet kent, die heeft het Nederlandse muzieklandschap de afgelopen tijd niet goed in de gaten gehouden. De artieste heeft…
LiveRecensies

Noorderslag 2024: Het ei in de bal

Nadat al het Europese talent het drie dagen voor het zeggen had, staat Noorderslag volgeboekt met zowel talentvolle als klinkende Nederlandse acts….
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Elmer: 'Elmer is een sukkel en heeft daarom meer te zeggen'

De Nederlandse Elmer creëerde een kleine rel door deel te nemen aan De Slimste Mens met een plaksnor, staat op het podium…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.