Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL – “Sorry Lul”

© CPU – Lore Van Dam

Twee weken geleden speelde MEROL haar grootste show op Belgische bodem tot nog toe voor een vrij goed gevulde Pukkelpop-weide, later dit jaar staat de Lotto Arena op het programma. De volgende stap in het verhaal dat de Nederlandse zangeres schrijft is er met andere woorden eentje die nog wat grootser is, en dat alles zal moeten gebeuren aan de hand van tweede langspeler Naar De Haaien & Weer Terug. Dat eerder vooruitgestuurde singles als “LESGOOOOO” en “Zachte Landing” vrij uiteenlopend waren – van harde beats tot zachte elektronica – belooft alvast een interessante plaat. Dat MEROL daarbij ook nog eens een uppercut kan uitdelen, leerden we in Kiewit al. De zangeres was klaarblijkelijk ‘nog maar eens boos op mannen’, met als gevolg “Sorry Lul”.

Het idee achter die nieuwste creatie is simpel: mannen hebben het moeilijk om hun fouten toe te geven. Het zinnetje ‘Zeg gewoon sorry, lul’ is met andere woorden de hoofdgedachte van “Sorry Lul”; MEROL windt er geen doekjes om. Ook op muzikaal vlak is dat het geval, want de single hangt aan elkaar met een pompende beat, die hier en daar zelfs wat angstaanjagend of boos kan aanvoelen. Geen al te moeilijk nummer dus, al zit er tegen het einde wel nog een twist in. Nadat ze even a capella de bridge in gaat, komen we plots in een enorme stroomversnelling terecht. Een distorted gitaar en vage vocalen vormen zo de outro van opnieuw een degelijke single. Dat is dit keer wel op een ietwat andere manier het geval, want “Sorry Lul” zal vooral door z’n tekst en boodschap meegeschreeuwd worden.

Naar De Haaien & Weer Terug verschijnt op 5 oktober. MEROL trekt dit najaar op tour door de Lage Landen, met tussenstops in onder andere de Lotto Arena (15 november) en Paradiso (12-13 december). Alle tourdata vind je terug op de website van de zangeres.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2276 posts

About author
only love <3
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

MEROL - Naar De Haaien & Weer Terug (★★★): De vele gezichten van MEROL

‘Let’s goooooo’ dacht MEROL toen ze aan haar tweede langspeler begon te werken, een album waarop ze helemaal haar eigen goesting wilde…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2024 (Festivaldag 4): Van Kidibul tot whiskey

De slotdag van Pukkelpop werd in de aanloop ernaartoe redelijk onthoofd door annuleringen van onder meer Queens of the Stone Age, The…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview MEROL: 'Ik kom steeds dichter bij de kern'

Nadat ze een hele tijd niet van het podium was weg te slaan, doet Merel Baldé het de komende maanden wat rustiger…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.