Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single philine – “confused”

© CPU – Karen Van Lierde

philine wordt al een tijdje gezien als een groot talent en wellicht is ze dat al een beetje aan het ontgroeien inmiddels. De Rotterdamse maakt kwetsbare liedjes die bijna altijd gebaseerd zijn op haar eigen persoonlijke ervaringen waarin mensen zich kunnen herkennen. Ze debuteerde in 2020 met de single “Gone” en bouwde gestaag aan haar status als artiest. Zo bracht ze in 2023 de ep so sick of myself uit en verzorgde ze het voorprogramma van Froukje. 

Aan het einde van het jaar kunnen we de nieuwe ep the side-effects of living in a fantasy verwachten en we kregen daar al meerdere voorproefjes van in de vorm van “green”, “talking to myself” en “your house, my house”. Nu komt daar dus “confused” bij en de single maakt ons alleen maar nieuwsgieriger naar hoe hard philine nog verder gaat groeien in haar muziek, want ook op “confused” laat ze horen dat goede liedjes schrijven in haar bloed zit. Met een strakke beat van de gitaar en de drums vertelt ze het verhaal van verliefd worden en daar helemaal van slag door raken. Hoe beter we naar de tekst luisteren, hoe herkenbaarder het wordt. Over de trein missen na een date en dan toch maar blijven slapen tot het stiekem schrijven over die enige echte omdat je het toch wel erg leuk vindt allemaal. We kunnen erg genieten van het verhalende dat philine altijd gebruikt in haar muziek. Top dat af met een erg goed refrein en je hebt een steengoed liedje. 

Vanaf oktober toert philini door Nederland. Zo komt ze onder andere langs in Tivoli Vredenburg Utrecht, Paradiso Amsterdam, Hall Of Fame Tilburg en Rotown Rotterdam. Voor alle shows zijn nog kaartjes verkrijgbaar.

Website / Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

96 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
InstagramLiveRecensies

Kids With Buns @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Allesbehalve bedot

Twee meisjes. Twee dotten. Een doel. De wereld veroveren met hun muziek. Kids With Buns mocht na een succesvolle deelname aan Humo’s…
AlbumsRecensies

philine - so sick of myself (★★★½): Het hart op de tong dragen

We weten niet wat er in het water zit in Nederland, maar we vermoeden dat er iets moet zijn waardoor het land…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.