Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Primal Scream – “Deep Dark Waters”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Niks minder dan iconen van het Britse rockcircuit is Primal Scream. Met een carrière die zich uitstrekt over decennia, waarin genres als acid house, garagerock en psychedelica werden verkend, heeft de band rond frontman Bobby Gillespie steeds de grenzen van zijn geluid weten op te rekken. Met “Deep Dark Waters” duikt ze opnieuw diep in de duistere krochten van onze collectieve psyche. Na “Love Insurrection”, dat eerder deze zomer verscheen, is dit de tweede vooruitgeschoven single uit het eerste album in acht jaar.

“Deep Dark Waters” is een onheilspellende, meeslepende track die bol staat van dreiging en urgentie. Muzikaal worden we meegesleurd door een sinistere onderstroom, voortgedreven door spaarzame maar intense ritmes, donkere baslijnen en een bijna hypnotiserend gitaarwerk. Het zet een sombere sfeer neer, waarbij de subtiele inzet van flamencogitaren voor een onverwacht lichtpuntje zorgt, als een sprankje hoop te midden van de duisternis. Het kenmerkende, bezwerende stemgeluid van Gillespie klinkt als een waarschuwing, een profetische klaagzang over de gevaren van onze tijd, terwijl hij ons meeneemt door echo’s uit het verleden en angsten voor de toekomst.

Primal Scream heeft met “Deep Dark Waters” een krachtige voorbode afgeleverd voor het aankomende album Come Ahead, het eerste volledige werk in acht jaar tijd. De single past perfect binnen de thematische context van het album, dat belooft te draaien om innerlijke en uiterlijke conflicten. Come Ahead komt uit op 8 november. De pre-order is hier geopend.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Primal Scream - "Love Insurrection"

Het is maar weinig muzikanten gegeven om in één carrière met twee cultbands in de geschiedenisboeken te staan. Op een blauwe maandag…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Parquet Courts - Sympathy for Life (★★★★½:): Overvloed aan grooves en ritme

Het heeft even geduurd, maar na lang wachten is het nieuwe album van onze favoriete New Yorkse artrockers Parquet Courts eindelijk beschikbaar….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Certain Ratio - "Berlin"

A Certain Ratio is een vroege postpunk band uit Manchester die indertijd het griezelige combineerde met het dansbare. Al snel ontpopten ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.