Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Humdrum – “There And Back Again”

© Dale Price

Humdrum is de band rond frontman Loren Vanderbilt III uit Chicago. De band staat sinds kort onder contract bij Slumberland Records, een Amerikaanse label dat een heleboel indiegroepen onder zijn vleugels heeft genomen. Half augustus bracht de groep uit de ‘Windy City’ al een machtige single uit met de titel “See Through You” die het debuutalbum Every Heaven alvast mocht inleiden. Het is zonder overdrijven de song die we de laatste tijd het meest hebben gedraaid uit onze muzieklijsten. Nu komt daar “There And Back Again” bij en de nieuwe worp is zo mogelijk nog beter dan de vorige single.

We hebben het verse lied al talloze keren beluisterd en hebben daarna de eerste ep van R.E.M., Chronic Townafgespeeld en daarna enkele hits zoals “Hand In Glove” en “This Charming Man” uit het eerste album van The Smiths. De vibe die Vanderbilt in zijn composities legt lijkt heel sterk op de muziek die deze toppers in de jaren tachtig hebben uitgebracht. Uiteraard zijn de stemmen van Michael Stipe en Morrissey helemaal anders, maar muzikaal zijn er heel duidelijk raakvlakken. We beseffen dat het boude uitspraken zijn, maar Humdrum verdient gewoon deze vergelijkingen.

“There And Back Again” begint met een heel knap drumritme waarop de bas en de gitaar vrijwel direct invallen. De mannen uit Chicago weten perfect een combinatie tussen poprock en new wave in elkaar te boksen. Wanneer frontman Vanderbilt begint te zingen, geloof je gewoon wat hij te vertellen heeft. Net zoals op de vorige single is de samenzang weer subtiel, maar van een torenhoog niveau. De zanger laat ons weten dat de zomer voorbij is, maar het kan ons heel weinig schelen want wij kijken heel reikhalzend uit naar de debuutplaat die de band voor ons in petto heeft. Wat een prachtig lied!

Op 18 oktober vallen de blaadjes van de bomen en dat houdt een zekere tristesse in. Het debuut Every Heaven wordt dan echter de wereld ingestuurd, dus laat de herfst maar komen.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Humdrum - "See Through You"

Een woord dat je niet kent moet je eens opzoeken. Zo hebben we dat toch geleerd op school. ‘Humdrum’ betekent ‘alledaags’, ‘eentonig’,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.