Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Party Dozen – “Coup De Gronk”

© Roger Deckker

Kirsty Tickle aan de sax en Jonathan Boulet aan de drums, ziedaar de bezetting van Party Dozen. Het Australische duo heeft sinds 2017 drie albums uitgebracht waarop deze twee instrumenten de hoofdrol innemen. Boulet zet er nog een heleboel samplers bij en er worden regelmatig gastmuzikanten van allerlei pluimage mee in de studio getrokken om de nummers volledig te maken. De bekendste is uiteraard Nick Cave die zijn kunsten liet zien op de single “Macca The Mutt“. De nieuwe lp Crime In Australia zal op 6 september verschijnen, maar eerst wordt de verse single “Coup De Gronk” nog uitgebracht.

Vreemde titel wel! Vraag aan een Amerikaan of een Brit wat een ‘gronk’ is en je zal getuige zijn van blikken vol onbegrip. Een Australiër daarentegen weet dat dit een veelgebruikt woord is Down Under voor een persoon die helemaal achteraan stond toen god de hersenen uitdeelde. Het ergste aan die complete sukkels is dan ook nog dat ze blijkbaar volledig gevoelloos en gemeen zijn. Mensen om in een dikke boog rond te lopen dus! Het duo vangt aan met een zwaar drumgeluid en een echo op de stem die ‘over the top’ klinkt. We zitten direct in de song en Party Dozen houdt dit stevige elektrogeluid een dikke minuut vol en dan verschijnt de sax van Tickle aan de horizon. Het geluid wordt er alleen maar zalig smeriger en voller van! Het coole aan de nummers van Party Dozen is zeker dat het allemaal opvallend dansbaar blijft. De brug in het lied is ronduit verschroeiend en de sax draait zware overuren vanaf de derde minuut. Eigenlijk verandert er niets aan de sound van het lied. Het is gewoon vier minuten snoeihard doorgaan tot je neervalt van volledige, fysieke vermoeidheid.

Nog een paar dagen slapen en Crime In Australia wordt geopenbaard. Op 9 november staat Party Dozen op Sonic City en op 28 november is de groep in Botanique terug te vinden.

Facebook / Instagram / X / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sonic City onthult tweede reeks namen

Voor muzikale avonturiers loopt de festivalzomer dit weekend op zijn laatste benen tijdens Leffingeleuren. Gelukkig zet het Kortrijkse Sonic City Festival die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Party Dozen - "Money & The Drugs"

Het Australische duo Party Dozen, Kirsty Tickle op de saxofoon en Jonathan Boulet op de percussie en samplers, bracht als vorige single…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Party Dozen - "The Big Man Upstairs"

Party Dozen is een Australisch duo dat bestaat uit Kirsty Tickle op de saxofoon en Jonathan Boulet op de percussie en samplers….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.