Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Mount Eerie – “Broom of Wind” & “I Walk”

© Phil Elverum

De voorbije 25 jaar heeft de Amerikaanse muzikant Phil Elverum ontzettend veel muziek gecreëerd. In het begin van deze eeuw bracht hij die uit als The Microphones, maar het leeuwendeel van zijn platen verscheen onder de naam Mount Eerie. In dat project liet hij zich aanvankelijk inspireren door universele thema’s en zijn relatie met de natuur in het noordwesten van Amerika. Later werd zijn werk echter heel persoonlijk en introspectief, zoals op A Crow Looked at Me, een album uit 2017 dat Elverum schreef in de nasleep van het overlijden van zijn vrouw.

Nu breekt een nieuw hoofdstuk aan. Op 1 november verschijnt het nieuwe Mount Eerie album Night Palace. Hierover vertelt Phil Elverum: ‘Iemand die op adem komt na een traumatische ervaring krijgt een soort hernieuwde helderheid. Kunst die zonder haast of verwachtingen wordt gemaakt, heeft de kans om verder te reiken dan het gewone. Bijgevolg keerde hij terug naar zijn analoge studio in het bos om een album te creëren die zich in dezelfde fuzzy, organische klankenwereld bevindt als The Glow Pt. 2 van The Microphones.

“Broom of Wind” en “I Walk” zijn twee nieuwe nummers die op Night Palace te horen zullen zijn. De eerste is een kleine muzikale vignette met een strakke groove en de rijke details die zo kenmerkend zijn voor zijn werk: in dit geval een achterstevoren klarinetmelodie. Het liedje waait voorbij wanneer de kille windklanken uit “I Walk” hun intrede doen. Dit lied is het lijvigste van de twee. Op deze single mijmert Phil Elverum over zijn bestaan, verleden en plaats in de maatschappij. Op muzikaal vlak begint “I Walk” kristalhelder en sereen, maar het ontbindt zich halverwege in een glorieuze stroom aan noise. Beide nummers zijn een indrukwekkend voorsmaakje die knipogen naar het verleden van deze artiest, maar ze doen toch vooral verlangen naar het moment in de toekomst wanneer het volledige album verschijnt.

Night Palace verschijnt op 1 november via P.W. Elverum & Sun.

Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

The Microphones - Microphones in 2020 (★★★★): De formaliteit van het leven

Het is al een tijdje geleden dat we iets hoorden van Phil Elverum onder de naam The Microphones. Phil heeft blijkbaar zin…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mount Eerie - "Tintin in Tibet"

Phil Elverum, beter bekend als Mount Eerie, oogste vorig jaar veel lof met zijn album A Crow Looked at Me, waarin het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mount Eerie - "Distortion"

Onder zijn artiestennaam Mount Eerie bracht Phil Elverum vorig jaar het album A Crow Looked At Me uit. Een album waarin hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.